Startsida / Inlägg

Svårtippat återseende på Bernabéustadion

av Johanna Frändén

Kvällens tänkta svenskfest i Almería kom av sig efter bara 23 minuter, då Markus Rosenberg fick kliva av och sätta sig bredvid Kennedy Bakircioglü på bänken. Därifrån kan han ägna sig åt att skicka röksignaler till Henok Goitom som sitter på bänken bredvid, en bit från bottenlaget Almerías startelva återigen.

I huvudstaden är det snart dags för ett återseende som möjligen blir kärare än man gissade i början av säsongen. Jag har lite svårt att tippa mottagandet, måste jag erkänna.
Manuel Pellegrini har inte direkt fått ordning på Málaga sedan han kom dit i vintras, men hans arbete med Real Madrid har reviderats en aning sedan han lämnade klubben i somras för att lämna plats åt José Mourinho.
Pellegrini hade dragit ihop fler poäng med Real i ligan vid samma tidpunkt förra året än Mou lyckats med hittills och José Mourinho har varit noga med att lyfta fram andra omständigheter på slutet (det är lite det han pysslar med nu för tiden, plocka fram förmildrande omständigheter). Och visst stämmer det att Pellegrinis Real Madrid hade rykt all världens väg i Copa del Rey, och det mot lilla Alcorcón.

En sak ville portugisen i alla fall göra väldigt klart inför kvällens match:
– Skillnaden på mig och Pellegrini är att jag inte skulle träna Málaga om jag fick sparken från Real Madrid. Jag skulle gå till ett storlag i Italien eller England, kungjorde Mourinho i går och reaktionerna från södra Spanien lät inte vänta på sig, även om Málagas borgmästare Francisco de la Torre var beredd att vända andra kinden till:
– Vi ska inte känna hat inför de här orden. Det var inte så lämpligt sagt, det var ganska klumpigt och misslyckat. Han vill bara sänka moralen för Málaga och spelarna, säger de la Torre till Marca.

Karim Benzema får chansen för Emmanuel Adebayor i kväll och det är nog dags för fransosen att visa att han är ze man i det här stjärnspäckade gänget och börja sticka ut lite på planen också.

Karim.png
Blanco y punto.

Sticker ut utanför planen gör ju klubbens intellektuella mittfältsalibi Esteban Granero sedan tidigare. Nu har Granero tagit steget ut på the world wide web och twittrar iväg om bortgångna litterära franska genier (inte Karim, han är ju inte död ju) och tipsar om anemiska singer/songerwritersnubbar som bär solglasögon inomhus. Som den melankoliske poppojke han innerst inne själv är.

Skärmavbild 2011-03-03 kl. 21.38.42.png 

Har ni tröttnat på tweets av typen ”Tack alla fans för stödet, riktigt viktig seger det här” alternativt ”Idag presenterar jag mina nya fotbollsskor, de lättaste som Adidas någonsin gjort” så är den här kulturknutten er kille.

Nu vet jag inte vad ni pysslar med, men jag tänkte kolla på fotboll. Hasta luego.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB