Startsida / Inlägg

Pep Guardiola får spela domino i startelvan

av Johanna Frändén

Det låter overkligt, jag vet, men i morgon ska Real Madrid och Barcelona spela fotboll igen, och det är INTE mot varandra.
Men jag är fortfarande lite hög på onsdagens match och tänkte samla upp smulorna.
Det är ju lite så där med dygnsrytmen i Spanien och självklart var hela stan vaken när cuphjältarna tog mark i Madrid någon gång strax innan gryningen.
Iker Casillas får väl bara hoppas att Sara Carbonara inte såg att han vänstrade lite med en annan Madrid-brud klockan fyra på morgonen (Sara är Atlético-supporter, så kanske kom han undan).

För er som oroat er över bucklan som flög ur Sergio Ramos händer (”lätt att tappa greppet när det regnar”, skriver tidningen AS till Ramos försvar, ”lätt att tappa greppet när alla möjliga vätskor flödar” tänker Hola Barcelona) har Rubén de la Red twittrat i väg ett lagom lugnande svar.

Skärmavbild 2011-04-22 kl. 12.38.33.png Alive and kicking.

Cupresultatet var eventuellt det bästa som kunde hända inför Champions League-clashen nästa vecka. Barçaseger i onsdags och Real Madrid hade tagit emot katalanerna med fler frågor än svar på hemmaplan. Nu är det helt plötsligt upp till Pep Guardiola att visa att han är lika mycket utslagstränare som José Mourinho, och det med en overkligt smal trupp.

Jag vet inte vad det är med Barcelona men de sista åren har man i princip bara satsat på en stjärnspäckad startelva, ett par killar strax utanför (Keita, Afellay, Mascherano) och rena ungdomsspelare som kallats upp i a-truppen när Guardiola känt att det varit dags för dem att putsa Leo Messis skor och se Getafes gräsplan från bänken. Det är förresten kanske sista gången jag får chans att gnälla på Getafes gräsplan. Madrids tredjelag är på väg att köpas upp av Abu Dhabi-pengar och slipper vi bara Burger King-reklamen på tröjorna tänker jag inte ha några som helst moraliska invändningar mot det.

Var var jag? Jo, truppen. Pep. Kidsen. Skadorna.
Barcelona dras nu med ett gäng skador i försvaret (Abidal och Puyol) och rejäla formdippar i anfallet (Pedro och Villa) och helt plötsligt finns ingen plan b.
Alla Peps tänkbara rokader i strartelvan påverkar liksom nästa lagdel. Det är ett dominospel vi laborerar med:
Ska Andrés Iniesta ta en plats i ett tremannaanfall nu när Bojan hoppar på kryckor? Jag tycker kanske det.
Men då måste Keita gå in på mittfältet. Och eftersom Javier Mascherano förmodligen behövs bredvid Gerard Piqué får Sergio Busquets vid gud inte åka på en sträckning på uppvärmningen. Då får Pep ta hans plats själv.

José Mourinho har inte de problemen. Han firar påsk med fullt hus och bra backup på i princip varje position.
Däremot kanske han ska köpa upp rättigheterna till Youtube och fundera på vad han vill att omvärlden ska minnas och glömma.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB