Startsida / Inlägg

Spaniens framtida landslagsstjärna är här

av Johanna Frändén

Har man tillbringat hela säsongen av la liga på spansk mark kan jag tycka att det är lite ogint av Barcelona och Real Madrid att sätta in dödsstöten just när man är på semester.
Men jag får helt enkelt konstatera från min tillfälliga utpost i Sveriges Barcelona a.k.a. Gbg att om inte någon inhyrd torped placerar högexplosiva ämnen i Barças omklädningsrum på träningsanläggningen i Sant Joan Despí (och detta är inte ett försök till uppvigling) är la liga över för den här gången.
Inget kan få mig att tro något annat efter gårdagens rabalder.
Jag trodde på en något jämnare resa inför säsongen, det ska erkännas. Full analys av hur och varför sparar jag tills slutet på maj.

Sandro Rosell bossar över Spaniens mest framgångsrika klubb just nu, men fick ändå lite dåligt samvete över sitt uttalande om att han tror på en 5–0-seger för Barça i cupfinalen mot Real Madrid om två veckor.
– Min mening var inte att förolämpa någon. Jag vill be om ursäkt till de Barçasupportrar som känner sig kränkta (eh? min anm.) Våra värderingar är hårt jobb och ödmjukhet. Det var inget bra tips, säger Sandro. 

Jag avvaktar ändå lite med mina grattis-sms till Peps pack men skickar iväg ett till Andrés Iniesta för nedkomsten av dottern Valeria som såg världens ljus i helgen. Jag ser redan att hon avgör VM-finalen i damfotboll 2035 på övertid mot Brasilien.
Efter den glada nyheten har tydligen mina fellow female twitter people spekulerat loss i om Valeria blev till precis innan hennes pappa avgjorde förra sommarens final i Sydafrika, eller om hon helt enkelt är en frukt av VM-guldet.
– Efteråt. Jag intervjuade honom den 6 juli i somras och då är jag rätt säker på att han fortfarande var oskuld, säger min Johanna 1 på Svenskan tvärsäkert och jag har aldrig tidigare haft anledning att ifrågasätta hennes ord.

Puss.png Och den natten kramades Bamse och Brummelisa extra länge.

Det är fint att ni hör av er när min fantasi skenar iväg. Pålästa i kommentatorsfältet förklarade i helgen att det inte är Guti utan Iker Casillas som är Roxette-anhängaren numero uno i Real Madrids omklädningsrum och efter en mindre googling trillade jag över den här faktarutan i en intervju med keepern.

Skärmavbild 2011-04-03 kl. 23.45.25.png

Jag hoppas få dryfta saken vidare med Iker efter matchen mot Tottenham på tisdag. Om inte annat kan det vara en icebreaker i mixade zonen i fall Real åkt på stryk och spelarna behöver tänka på annat. I morgon drar jag tillbaka till moderskeppet igen och lovar att inte lämna slutspurten av la liga åt sitt öde igen.

Om ni tycker att min röst låter lite beslöjad i SVT:s Fotbollskväll i morgon handlar det inte om att jag gått galen på partyscenen i Göteborg (Andra Långgatan och Avenyn är mina ögonvittnen) utan att jag åkt på en rejäl chockförkylning efter klimatskiftet från 20 grader och sol till femgradigt västkustdis.

Frågor på det?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB