Startsida / Inlägg

Fasten your seatbelts

av Johanna Frändén

”Spänn fast säkerhetsbältet – nu väntar fyra Clásicon”. 
Rubriken är hämtad från tidningen Sport, en publikation som lever med pressen att publicera 20 sidors material om FC Barcelona varje dag ungefär. Det kan nog vara kämpigt ibland, men i april 2011 – not so much.

Om Gerard Piqué använder säkerhetsbälte vet jag inte, men han är ingen hejare på att parkera sin bil i alla fall. I går ställde han den svårt felparkerad utanför sitt hus i några minuter och när Barçabacken kom tillbaka ut var bilen – borta.
Piqué fick skicka en kompis att snacka med myndigheterna och hämta tillbaka hans åk, men kom själv försenad till träningen på grund av incidenten.
24 år i Barcelona och jag ser att du fortfarande inte kan parkera en bil. Vilken katastrof” vänskapstwittrade Cesc Fábregas med sin förre lagkamrat, som försökte mörka:
”Hur kan du tro på den här typen av nyheter? Jag är oskyldig! Det var bara kommunen som frågade om de fick låna min bil i några timmar och sedan lämnade de tillbaka den”, svarade Piqué som den tokfrans han är.

Han borde kanske vara lite oroligare över läget. Han sidekick Carles Puyol har i dag konstaterats helt utom möjlighet att spela vare sig lördagens liga-Clásico eller nästa veckas final i spanska cupen. Dessutom har den spanska fotbollsfederationen beslutat att det inte blir några Shakira-låtar på Mestalla-stadion inför matchen på onsdag. 
Jag vill mena att det första ändå är ett större avbräck för Barça. Det är synd att säga att Barcelona gått dåligt sedan Puyi gick sönder, men det är utan tvekan på mittbacken som Pep Guardiola haft mest bryderier.

De blågraunas huvudfigur på lördag, och den kommande månaden, och gissningsvis de närmsta tio åren, heter Leo Messi och har gjort något så ovanligt som ett lyckat modejobb. 
Jag skäms lite över att jag mobbat ut den lille argentinaren som hopplöst fall när jag ser GQ:s Messi makeover.
Vem anade att det bodde en liten indiepoppare med Beatles-frilla i Barçaanfallarens fotbollskropp?

GQ.png Classic-o.

Cristiano Ronaldo har inga problem med att erkänna att Barcelona är den svåraste motståndaren som är kvar i Champions League, men att de två mötena i semifinalen kommer att bli ”intressanta”.
– Skrattar bäst som skrattar sist, tycker Crille och medan José Mourinho gör sig redo för numerärt underläge tänker i dag hela den spanska huvudstaden på vad som händer om man går till CL-final – och får möta Schalke.

Ni har pejl på att en av deras anfallare heter Raúl González? Han spelade tidigare i Real Madrid, under en period då klubben ibland benämndes Raul Madrid, och inget skulle vara större, eller konstigare, än att Raúl kliver in på Bernabéustadion, som kramat honom sönder och samman genom åren, finalarenan Wembley i fel tröja.
Det skulle bli en kemisk reaktion som jag inte tror vi ser vidden av.

Skärmavbild 2011-04-14 kl. 19.37.11.png Ljuv musik?

Jag blir matt bara jag tänker på det. Jag menar, vilket lag kommer han i så fall hålla på? 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB