Startsida / Inlägg

En gigantisk dvärg tar avsked i Barcelona

av Johanna Frändén

I dag firas årsdagen av lite allt möjligt i Spanien.
Det är till exempel 19 år sedan Barça la vantarna på sin första riktiga Europatrofé mot SampdoriaWembley, en historia som de blaugrana planerar att upprepa nästa lördag om ni missat det.
Vi blåser också ut 30 ljus på Iker Casillas födelsedagstårta…

Iker.png Grattis guapo!

Iker 2.png  Iker - the full monty.png

…och när vi porrsurfat klart på Iker-bilder hoppas jag att saker och ting reder ut sig på vänskapsfronten.
Ni såg att Iker inte duckade för att kritisera Uefas beslut att fria landslagskompisen Sergio Busquets för rasistanklagelserna i veckan.
Nu har det skurit sig lite med bästisen Xavi Hernández också. 
– Vi har inte pratat på en och en halv månad. Men jag tror inte att vi kommer att behöva något särskilt möte, när vi ses med landslaget kommer vi börja kalla varandra ”idiot” och ”pucko” och så är saker som vanligt igen, säger Iker till Marca och skickar en kompisboll till landets journalister.
– Jag tycker delar av stökigheterna kring Clásicona är mediernas fel. De blåser upp saker och får några gester mellan Gerard Piqué och Sergio Ramos till en konflikt.

Nu gjorde ju Piqué och Ramos sitt till för att hålla den vanföreställningen vid liv, genom att sluta följa varandra på Twitter under Clásico-kavalkaden, men om Iker och La Roja hittar kraft att återförenas med hjälp av en yttre fiende är jag den förste att ställa upp.

Men den här helgen gör en katalansk jättehjälte sorti från den stora fotbollsscenen och inte ett öga var torrt när Iván de la Peña tog avsked på en presskonferens i går. Framför allt inte hans egna.
Och verkligen inte mina heller (men det finns inga rörliga bilder på det dessvärre).

– Jag hade velat hålla på i många år till, men min kropp tillåter mig inte det. Fotbollen är det största. Jag har njutit som en dvärg, säger de la Peña.

Och där måste man ju torka tårarna och asgarva lite. Om ni någon gång funderar på att ta en kvällskurs i spanska tycker jag att ni ska ta med i beräkningarna att det här är ett språk som rymmer uttrycket ”disfrutar como un enano” – ”njuta som en dvärg”.

Mi corazon.png För alltid i mitt dvärghjärta.

Espanyol missade sista Europaspelsplatsen i år med en ynka placering och Iván de la Peña är med i Mauricio Pochettinos sista trupp för säsongen hemma mot Sevilla för att få säga hej då till publiken, precis som Jerzey Dudek kommer att göra i morgon på Bernabéustadion.

Med i Kicki Flores trupp är däremot inte Diego Forlán när Atlético åker till Mallis, spelar match och sedan tar sommarlov (bra ställe att börja på). Ni förstår ju själva att Diego inte blir kvar i Madrid nästa år, inte hos Madrassmakarna i alla fall och eftersom resten av världen redan drar i Kun Agüero undrar jag hur Atlétis anfall ska se ut nästa år.

Skärmavbild 2011-05-20 kl. 18.24.25.png Dags att dra. Foto: Marca

Fast det jag mest undrar är när Kicki F började likna Lars Lagerbäck i kroppshållningen? Det kan ni försöka reda ut åt mig medan jag tar fredag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB