Startsida / Inlägg

Mini-Mou gör debut på Bernabéustadion

av Johanna Frändén

Z

Barcelonas spelarbuss börjar strax sin ”rua” genom stan och jag tänkte pallra mig bort till Camp Nou för att höra spelarna tala till publiken. Eller visca kanske.

Men först måste vi avhandla lite andra grejer som hamnat i skymundan av culéfesten: 
José Mourinho den yngre, också känd som José Mario Mourinho gjorde nämligen debut på Bernabéustadion i tisdags.
Mini-Mou är till vardags målvakt i ungdomslaget Canillas (eller till vardags går han väl i skolan, men på kvällar och helger då) och har nu fått förtroendet att hoppa in som bollkalle när a-laget spelar. Debuten skedde mot Getafe i tisdags.
Marca tycker inte att vi ska få se hans nylle, kidnappningsrisken och andra otrevligheter är ganska hög för kändisbarn i Spanien, men jag kan ju nu inte hjälpa att ni redan fått bekanta er med honom här tidigare.

Skärmavbild 2011-05-13 kl. 18.41.53.png Mou behind the mask. Foto: Marca

Jag skulle offra minst ett vitalt organ för att få höra vad hans pappa ger för inför match-instruktioner.
Det närmsta man kommer att få höra Mou, som bedriver silenzio stampa, är att ladda ner iMourinho, Iphones nya app tillägnad Real Madrid-tränaren som slagit nedladdningsrekord i Spanien i dagarna.

Å andra sidan har Mou d.ä. lite annat att fundera över.
Varför han är huvudperson i den här reklamkampanjen till exempel. Behöver jag säga att det är en katalansk tv-kanal som puffar för CL-finalen? Nehej, inte det.

Vad han möjligen också funderar över är hur Zlatan Ibrahimovic skulle fungera med Hamit Altintop på, eh, topp. De jag pratat med som vaskat fram ”nyheten” på Mundo Deportivo i dag konstaterar i alla fall att intresse finns från den spanska huvudstaden, men att extremt mycket ska till för att en affär ska gå i lås.

Jag tror ingenting. Det är ingen idé med Zlatan, han gör ändå aldrig vad man förväntar sig av honom. Att det börjar transfersurras kring Ibra är numer ett vårtecken lika säkert som blåsippor i backarna, eller hur långt ni nu kommit där hemma.

Själv tänker jag två saker:
* Att byta jobb igen efter ett år för att ta revansch på en före detta chef och förenas med en annan är något som väldigt få jag känner skulle palla med. Zlatan är det enda undantaget jag kan komma på på stående fot. Och då känner jag honom ändå inte.
* Om Helena Seger inte bestämt vad hon ska ägna sig åt när Zlatans karriär är över säger jag: starta flyttfirma. Här snackar vi expertis.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB