Startsida / Inlägg

Z på väg tillbaka till la liga

av Johanna Frändén

José María del Nidos upprorsmöte fortsätter, efter att dagens presskonferens visat att de tolv ”indignerade klubbarna” suttit ner och pratat utan att komma fram till något särskilt, mer än att de ska ses igen.
– Det finns ingen väg tillbaka, den här rörelsen är ostoppbar, mässar del Nido som den lätt teatraliske andalus han ändå är.
Nästa gång är dessutom Real Madrid och Barcelona välkomna att delta i revolutionen (oklart vad de ska bidra med, men ändån) och skandera slagord bäst de vill.

(här hade jag publicerat en bild på Del Nido om inte bloggverktyget kukat ur)

Det är skönt att Sevillas starke man håller nyhetsflödet intakt när ligan gör landskampsuppehåll, men efter vad som känns som en mindre evighet drar la liga i gång på riktigt i helgen.
Och vi har ju att göra med lite mer utspritt spelschema och matchtider på slutet i la liga. Jag har trott att det uteslutande handlat om att anpassa sig till den asiatiska marknaden tills jag sprang på en alternativ förklaringsmodell i Marca i dag. Det är intresseföreningen med det smidiga namnet La comisión nacional para la racionalización de los horarios españoles, vi kan kalla dem Nationella komissionen för rationalisering av spanska tider, som är ute och viftar. 
Ni har kanske märkt att de spanska mat- och sovtiderna inte direkt är ställda efter Skalmans önskemål. Ja, det har en liten del av den spanska befolkningen också, och nu tycker ovan nämnda grupp att det är dags att sätta ner foten. De kräver att omgångens Primera-matcher som väcker störst intresse (läs Reals och Barças) ska sparkas igång innan klockan 22.

Om vi tycker att det del Nido och hans kamrater pysslar med är fotbollsrevolutionärt så vet jag inte var vi ska placera det här förslaget på skalan.
Däremot överväger jag att stöda komissionen med anonyma donationer månadsvis. Min egen livskvalitet – och arbetsinsats – skulle stiga med gissningsvis någonstans mellan åtta och 25 procent om jag slapp sitta och klippa med ögonen nära midnatt i andra halvlek på Camp Nou.

Annars har Pep Guardiola tagit emot det katalanska parlamentets hedersmedalj i dag (det är ett mindre mysterium att han inte fått den tidigare), och hållit ett fint tacktal som ni inte kommer fatta om ni inte kan katalanska, men desto viktigare visat upp sin ganska skygga familj för män i otidsenliga hattar.

Ni såg ju att Enzo Zidane gjorde a-lagsträningsdebut under pappa Zizous vakande öga.
I går hängde lillebror Luca Zidane på låset för att se a-lagets träning och jag vet inte med er, men jag har en känsla av att det snart kan krylla av z:n i la liga igen. Om de nu plockar fram pappas efternamn, under hela skolningen i Real Madrids barn- och ungdomslag har de två gossebarnen fått heta Fernández i efternamn, efter sin mamma för att inte väcka för mycket uppståndelse. Något säger mig att det inte kommer skapa så där stenhård anonymitet i fortsättningen.

(och här får ni föreställa er en på Zinedine Zidane och hans söner)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB