Startsida / Inlägg

Ett atletiskt möte med mycket på spel

av Johanna Frändén

Athletic Bilbao och Atlético Madrid har ett möte på San Mamés framför sig i kväll och det är två lag med mer eller mindre motsatt säsongsutveckling som ska nosa på varandra i Baskien.
Athletic Bilbao harklade i gång säsongen ganska illa, men när Marcelo Bielsa väl fått nöta in sina idéer i timslånga träningspass på olika träningstider beroende på position så har de baskiska lejonen börjat ryta rätt bra.
Atléti har inte vunnit en match sedan Barcelona tvålade till dem med 5–0 den 24 september.

Bielsa fick ändå frågan av en journalist häromdagen vad han tycker om målvakten Gorka Iraizoz insatser hittills och svarade:
– Bra, som alla mina spelare. Men er fråga antyder att ni tycker att han kunde göra det bättre.
Journalisten:
– Ja.
Bielsa:
– Jo, men det att man alltid kan bli bättre gäller för alla spelare.

Det är en smart och medietränad fotbollsprofessor vi har att göra med, om ni tvivlade.

En tråkig nyhet för ett totalt havererande Villarreal är att Giuseppe Rossi är skadad och kan bli borta i ett halvår. Skadebilder publicerar jag av etiska skäl inte på bloggen, men en bild om hur man kommit tillrätta med en skada kan ju inte, eh skada.
Marcas grafik över Gonzalo Higuaíns diskbråcksrehabilitering från förra året är så där gäckande att jag måste. Om vi behandlar den här bilden för vad den egentligen är; en ”hur många djur ser du?”-gåta så räknar jag ihop till minst ett kräldjur, bläckfisken Paul och ett okänt flygfä till vänster. Kanske också ett elefantkranium. Fler förslag?

Higge.png

Efter att Barça slog Granada med mycket möda och stort besvär försökte hemmalagets tränare Fabri González skaka hand med domaren Muñiz Fernández – men fick blankt nej.
– Jag känner mig som en föraktad människa, deppade González efter matchen.

Barcelona har en liten identitetskris och kompenserar med att sluta avtal med Bill Gates och se till att fläska upp bildbevis på självaste Times Square i New York.

Skärmavbild 2011-10-27 kl. 20.59.40.png Good Times.

Men Peps pack blev av med tabelledningen bara ett dygn senare, eftersom inget kan stoppa det här mirakulösa Levante. Inte ens stopptid.
Jag vet, vi låter fantasin göra halva jobbet och lyssnar på highlights i stället. Ni kan gå direkt till 3:40 in i klippet om ni har ett livspussel att lägga och dåligt med tid. Det är alltså 3–2 i jättematchen Levante – Real Sociedad vi lyssnar på. Öronproppar i, vänner.

Och när jänkarna för en gångs skull visar lite intresse för la liga är det Los Granotes, under tränaren Juan Ignazio Martinez, JIM även kallad och under dagen omnämnd som ”The Special Juan” på Twitter, som får New York Times att vilja åka över Atlanten för ett reportage.
Det här är så stort att NY Times-reportern Jake Appelman själv får en sida i dagens spanska sporttidningar där han förklarar hur han helt plötsligt hörde talas om att ett nytt gäng ledde la liga.

Sist jag hörde att den amerikanska prestigetidningen ville skriva la liga var det en intervju med Pep Guardiola man ville åt. Men Peps principer ligger fast och några enskilda intervjuer blir det inte, vare sig man heter Östhammars Tidning eller New York Times.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB