Startsida / Inlägg

Kan la liga-laget landa på månen?

av Johanna Frändén

När vi sammanfattar fotbollshelgen i Spanien tycker jag vi låter Marcas Leifby-live-kille med det stabila namnet Delfín Melero sköta snacket:

”Det Levante gör har slutat att överraska. Det Juan Ignacio Martínez lag gör är inget mirakel, det är det verkliga livet och det visade de mot Málaga. Det här laget är kapabla att göra vad som helst. De kommer att flyga till månen om någon ber dem göra det.”

Melero fick kanske lite väl mycket feeling när han skulle summera Levante – Málaga i dag, det här gänget kommer inte ha något med ligasgern att göra i maj nästa år, och jag har svårt att se ett svårt krisdrabbat Spanien lansera ett månlandningsprogram nu när till och med USA lämnar rymden, men att något hänt sedan Valencias lillebror tog kollektiv ton i vintras står klart.

Real Madrid har i alla fall sitt galaxprogram på rätt spår och en Gonzalo Higuaín som gör det han är bäst på igen; gå på mål utan att tänka.
Som om hattrickfesten inte räckte har Real-supportrarna fått ännu ett skäl att älska argentinaren, sedan AS letat upp ett gammalt tv-klipp där en tioårig El Pepita säger att han hoppas spela i klubben när han blir stor.

Gonzalo Higauín.png Vit i själ och hjärta. Foto: AS

– Deras första mål dödade oss. Det andra tog slut på våra krafter, säger Betis illustra tränare Pepe Mel som laddade inför mötet med Real Madrid med att lansera sin debutroman El Mentiroso (”Lögnaren” auf Schwedisch) inför ett ganska imponerande medieuppbåd.
Pepe Mel försäkrar att titeln inte har något med Betis förre president Manuel Ruiz de Lopera att göra, utan förklarar lite ödmjukt att boken handlar om ”arkeologi, historia och ett mysterium där en antikvitetssamlande miljonär kommer över några stulna manuskrift som leder till problem hela vägen in i Vatikanstaten”.
En helt unik intrig, med andra ord. 
Det är oklart om Tom Hanks eller Antonio Banderas ska spela huvudrollen i filmversionen.

Jag har kommit över en pdf-fil med det första kapitlet av boken, om någon känner sig manad.

– Skrivandet är en krävande process där man tvingas stå naken och blottad inför läsaren, säger Pepe Mel som hållit på med sitt första mästerverk i fyra år, och inte planerar någon bok om fotboll än på ett tag:
– Det får bli när jag inte längre jobbar i den här världen, eftersom jag kommer att få många fiender på köpet.

Barcelona gjorde vad de skulle mot Racing Santander och Víctor Valdés har inte släppt in ett mål på 427 minuter men Peps (medicinska) pack har ändå ett och annat att tänka på inför höstenGerard Piqués skada innebär att Carles Puyol återigen får klara sig utan sin närmste wingman i ett par veckor. Vi sänder honom en tanke tycker jag, eftersom han dessutom nyligen blivit dumpad av Malena Costa Sjöberg (a.k.a. ”Puyols pök” i kommentatorsfältet) och snart inte har några wingmen kvar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB