Startsida / Inlägg

Mesut Özil – Bambi på hal is

av Johanna Frändén

La liga-lirarna ger sig snart ut på lite olika gräsmattor runtom i Europa för att spela EM-kval och de allra flesta är redan klara för sommarens äventyr i Polen och Ukraina.
Mesut Özils Tyskland har en sedvanligt tysk resultatrad hittills i kvalet med 24 poäng på åtta matcher, men det hindrar ju inte att det lär bli lite livat när Der Rabe springer ut på Türk Telekom Arena i Istanbul.
Det finns ju många anledningar att gilla Özil utöver det faktum att han är tysk (även om det är den största anledningen).
Till exempel att han ägnar fritiden åt att gå på museum, teater och loppmarknad i Madrid.

Mesut Özil förärades för övrigt med det fantastiska Bambi Award 2010, för ”ett lyckat exempel på snabb integration i det tyska samhället” (lite oklart varför, eftersom han är född i Gelsenkirchen, kan jag tycka). Med den här utvecklingen utmanar han mig snart om liknande utmärkelser i Spanien.

Mesut Özil.png 
Ett vykort för två euro, tre för fem?

Snabb lathund för ickespanskspråkiga:

Cristiano Ronaldo träffas bäst på restaurang. Han gillar Madrid eftersom ”folk här påminner mycket om portugiserna” (något han kommer få ganska få spanjorer att ställa upp på, men ändån).
Sami Khedira rattar runt i sin bil på jakt mot nya platser att upptäcka, ofta på väg till byn Chinchón.
Marcelo har bott flera år i Madrid och tycker fortfarande att überturistsajterna Plaza Mayor, Puerta del Sol och Palacio Real är bäst.
Kaká går på zoo med sina barn.
Karim Benzema gillar ”det som de här kallar tapas”.
Ángel di María hänger i creddiga La Latina, eftersom ”det påminner om Rosario i Argentina där jag kommer ifrån”.
Xabi Alonso gillar att handla, äta gott och gå på bio.

Det här med att gå runt som en vanlig man på Spaniens gator är inte det lättaste för la liga-stjärnorna. Förra vecka firade vi Mercè i Barcelona, en högtid till stadens skyddshelgons ära, och just då tyckte Leo Messi, som bor på behörigt avstånd från centrum i förorten Castelldefels, att det var ett bra läge att se vad som hände på La Rambla. När folkmobben, där Spanien-bekantingen Olof Peronius ingick, fick syn på argentinaren i sin vita Audi var loppet, så att säga, kört för Messi. Efter att åskådare knackat på rutorna, satt sig på motorhuven och levt rövare med Leos bil ska han enligt uppgifter smått omtumlad ha kunnat ta sig hem för att aldrig besöka Barcelona downtown igen.

Nej, nu tar vi och trashar det här finska partyt, tycker ni inte? 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB