Startsida / Inlägg

Mourinhos Madridoffer mosar in mål

av Johanna Frändén

1. Levante
2. Málaga
3. Valencia
4. Real Betis

Det är en ganska spännande livehaltande tabell vi har att göra med i Spanien i dag innan de största elefanterna klivit ut på Molinón respektive Cornellà-El Prat för att eventuellt får ordning på saken.
Málaga vände underläge två gånger om mot Getafe och Manuel Pellegrini tycks ha fått fin ordning på sitt oljelag i år. Han tycks däremot inte alls ha kommit över entledigandet från Real Madrid förra året och i en intervju med El Mundo berättar den chilenske tränaren att han kände sig ”maktlös” i klubben.
– Det fanns en uttalad tanke om att jag skulle spela med de stora namnen och när jag inte ville det, utan hade en egen idé, så började klubben frysa ut mig. Det har aldrig varit meningen att den som tränar Real Madrid ska ha någon auktoritet, säger Pellegrini, något han kanske ska ringa José Mourinho och diskutera innan han ristar fast det i sten.

Mou och hans mannar står för kvällens finbesök i Barcelona och klockan tio i kväll sitter jag på Cornellà-El Prat lika säkert som påven sover på rygg och Dolly Parton har en kul hatt, eller hur det nu är man säger.
Sedan jag gick åt Mourinho för hans klädkaos häromsistens har han annars gett mig svar på tal två gånger om.

Det är annars två Mou rejects som fixat två av omgångens snyggaste mål hittills, Pedro Leóns pärla mot Málaga är något man kan skrämma små barn med. Sergio Canales gjorde det första och enda i går mot Granada, men det är ju ett domaringripande vi verkligen kommer att minnas från den matchen.

Dagens viktigaste resultat dundrade Fernando Llorente in i det baskiska derbyt i morse, då jag och stora delar av Spanien i övrigt fortfarande inte gnuggat morgongruset ur ögonen. Jag säger inte att 22-matcher är idealiska, men det här med att dra i gång matchdagen klockan 12 på förmiddagen – jag är skeptisk.
Okej, Iñigo Martinez Berrids kvittering var kanske det fetaste jag sett på länge, men tre poäng för lejonen från Bilbao innebär att Marcelo Bielsas liv blir lite lättare igen och det är det viktigaste för stunden.

David Villa möter sitt gamla gäng på nordkusten med fem mål på de senaste fem matcherna i bagaget och mot just Sporting Gijón har Villa ett track record på ett mål per match i snitt, ett ”kannibaliskt facit” tycker Mundo Deportivo. Det har varit 33 grader varmt i Gijón i dag, så vi får vara glada om samtliga 22 kommer av planen med hälsan i behåll i kväll. Mål får bli en bonus.

Bland hans lagkamrater hoppas Carles Puyol och Gerard Piqué vara fit for fight i kväll. Piqué kom ju in i matchen redan mot Atlético, men fick ändå bita bänk hela matchen mot Bate Borisov senast, och lyssnar man på elaka tungor med goda klubbkontakter handlar det om en mildare markering från Pep Guardiolas sida, eftersom Barças tränare inte är helt nöjd med hur Piqué skött sin rehabilitering.
Att Cesc, Puyi och Piqué är en liten treenighet har knappast undgått någon som följer dem på Twitter. I verkliga livet har Fábregas slått sig ner i en våning i Barcelonas finkvarter Zona Alta, inte alls långt ifrån Puyols lya och Piquiras nyköpta jättelägenhet (som på Piqués initiativ för övrigt har ett stort flipperspel i tamburen, där gäster måste kasta i ett mynt och spela en omgång innan de är välkomna in).
De tre musketörerna kallar själva området för Bermudatriangeln, något som allt mer börjar kännas som en ganska träffande beskrivning eftersom de tre inte varit skadefria samtidigt någon gång hittills under säsongen. Och det ser ut att fortsätta så.

Men nu får ni ursäkta mig ett tag, vi har ett prestigemöte mellan Atlético Madrid och Sevilla i gång som jag också måste ägna lite uppmärksamhet.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB