Startsida / Inlägg

Blir Mourinho utbuad igen i kväll?

av Johanna Frändén

Vladimir Weiss har just slagit in ett tacka och ta emot-målCornellà-El Prat mot Mallorca, och Espanyol uppträder precis som ett lag som har häng på fineuropaspelet, men som måste få till precis allt rätt för att det ska bli åka av nästa år. Då ska vi minnas att man fick lämna Copa del Rey efter att lilla Mirandés väntade till två minuter in på tilläggstiden i returen i kvartsfinalen för att fullborda sitt lilla mirakel.
Espanyol behöver en seger i kväll av moraliska skäl lika mycket som som poängmässiga.

Annars är det ju normalt sett ganske diplomatiske Xavi Hernández som hamnat i veckans stora blåsväder i Spanien. Xavi hoppade helt enkelt in i Barça TV:s eftermatchstudio, tänkte ”det jag säger här läcker aldrig ut” när han trodde att kameran inte rullade och gick rätt hårt åt spelarna i motståndarlaget i el Clásico om ni minns vilka de är.
Det är Mundo Deportivo som publicerar utdragen från Xavis off the record-snack och i det spanska sportjournalist-skrået rasar debatten om det är rätt eller fel gjort.
Jag har varit inne på det antagligen någonstans mellan 15 och 1500 gånger i bloggen redan: relationen media/klubb är mycket komplex och generellt (alldeles för) lojal åt båda håll, vilket gör att spelarna känner sig trygga med att snacka skit med sina favoritjournalister med visshet om att det aldrig kommer att nå massorna.
Nu rörde det sig i det här fallet om en intervju i klubbens alldeles egna tv-kanal, med en personalstyrka som normalt sett famlar någonstans i gränslandet mellan klassiskt hejaklacksjournalistik och blint Barça-beundrade, alltid med målet att framställa klubben i absolut bästa dager. Jag har mycket svårt att föreställa mig varför någon där skulle vilja sälja ut en av klubbens mest populära spelare på det här sättet, vilket gör att det måste handla om en personlig vendetta.
Kanske är Xavi Hernández helt enkelt skyldig en underbetald, uppsägningshotat kameraman på Camp Nou en massa pengar. Ja, så måste det vara.

Alternativet är ju att någon på Barça TV blev glad att Xavi eldade på mot Real Madrid och tänker att det egentligen stärker hans position hos supportrarna på sikt, vilket det säkert gör, och att hans landslagsuppdrag då är mindre viktigt. Vad vet vi?

Den täta relationen mellan klubb och media manifesterades i går i mycket tristare omständigheter, när tv-kanalen La Sextas ankare Dani Montesinos tragiskt dog i en motorcykelolycka. Twitter svämmade över av Barçaspelare som skickade sina kondoleanser till Montesinos familj och innan gårdagens presskonferens med Pep Guardiola ordnade klubben en tyst minut i pressrummet, med samtliga fyra lagkaptener på plats.

Skärmavbild 2012-01-28 kl. 18.33.29.png

I kväll ska de ta sig an ett mycket opålitligt Villarrealel Madrigal bara minuter efter att tabellettan Real Madrid gjort slarvsylta av superjumbon ZaragozaBernabéu-stadion.
Det är första gången José Mourinho är tillbaka efter att han faktiskt buades ut efter förra helgens seger mot Athletic Bilbao. Paradoxalt nog känns det ju som att Mous emottagandet blir finare i kväll, trots att de vita kommer tillbaka från cuputslagning på Camp Nou.
Spela bra mot Barça och ändå åka ur är det nya vinna.

Men hörrni, Fernando Llorente!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB