Startsida / Inlägg

Manolo, Madrid och maffian

av Johanna Frändén

En av spansk fotbolls riktiga tränarprofiler tillika bloggfavoriten Manuel Manolo Manolín Preciado får lämna Sporting Gijón efter sunkiga resultat under hösten, och plötsligt har José Mourinho ingen riktig tränarkombattant att slänga käft med när han är konfliktstinn.
Preciado tog upp Sporting till ettan för några säsonger sedan, men något riktigt lyft har inte riktigt kommit därefter. Men trots hans vana att tala ur skägget och inte ducka för konfliket ska ni inte tro att Preciado lämnar sin klubb med några som helst hard feelings. Tvärtom.
– Om jag gjort något fel så beklagar jag det, jag kommer att vara en Sporting-supporter hela livet, ändå till döden, proklamerar Preciado.

Den typen av uttalanden gör det ju generellt svårt att ta över nya Primera-klubbar, men vi hoppas på ett snart återseende av Preciado. Han blir svår att glömma.

Skärmavbild 2012-01-31 kl. 14.13.56.png
Obs obs obs. Fotot är ett montage.

Och som ett brev på posten hälsar José Mourinho att han är ”ledsen över att Preciado fått gå”.

Men dagens riktigt smaskiga fotbollsnyheter handlar om Madrid och maffian.
Det är tidningen Interviú som tagit del av antimaffiaoperaionen ”Eden” (guldstjärna till spansk polis som känner sig lite inspirerade av maffiatänket och använder sig av bibliska konnotationer här) och hittat inte mindre än fem spanska fotbollsspelare i utredningen.
Den är den colombianske maffiabossen/knarkkungen Laurentino Sánchez Serrano vars nätverk innefattar föred etta Atlético-lirarna Sergio Agüero och Paulo Futre samt Real Madrid-kvartetten Cristiano Ronaldo, Lass Diarra, Raúl och Guti.
Ska man finna ett fel är det väl att doldisen Lass hänger med de stygga pojkarna, och missförstå mig rätt nu, men jag hade blivit otroligt besviken om Guti inte hade figurerat i listan.

Anyhooo. Enligt polisens avlyssningar har Laurentino, Lauro kallad, gjort både det ena och det andra för att underlätta livet för la liga-stjärnorna. Ett samtal gäller om han kan styra ypp saker och ting för den då nyanlände Crille.
– Ja, jag håller på. Jag har förberett allt, en flickvän, ett hus, en bil och vad han nu kan tänkas vilja ha, den där Cristiano. Jag har en middag med Raúl imorgon också.

Lauro – killen vi alla behöver när vi flyttar till en ny stad.

Reaktioner från Real Madrid, Schalke och Irina Shayk låter ännu vänta på sig.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB