Startsida / Inlägg

Ett Barçabarn kommer hem

av Johanna Frändén

Något sen på bollen kanske, men det är helt medvetet och i stil med huvudpersonen själv på slutet, så konstaterar jag att Fernando Torres namn inte var ett av de 24 som Vicente Del Bosque plitade ner för landskampen mot Venezuela i veckan.
– Det är klart att det gör ont, men man måste vara rättvis, sa Del Bosque på sitt alltid lika uppriktiga och hederliga sätt och tog, helt riktigt, med i princip oprövade Roberto Soldado och gröngölingen Iker Muniain i stället.

Sergio Ramos skickade en hälsning till Torres och Raúl Albiol, som även han hamnade utanför truppen den här gången, och det värmde i alla fall lite i mitt frostiga murvelhjärta.

Skärmavbild 2012-02-25 kl. 15.30.06.png
I de svåra stunderna minns nästan ingen, bara de som är på riktigt och äkta. En stor kram och upp med hakan Torres och Raúl Albiol.

El Niños senaste uttagningar i landslaget har noterats på barmhärtighetskontot, och Del Bosque valde rätt läge, några månader före EM, att ta in nytt blod. Han har en delikat uppgift framför sig i vår, Spanien behöver av sakernas tillstånd att döma spela in en ny striker till sommaren. Man kan inte utgå från att Torres ska hitta tillbaka till sitt 21-åriga jag eller chansa på att David Villa kommer tillbaka från benbrottet i tid och dessutom hittar storformen direkt.

TT:s Cleris kan vara lite lynnig på Twitter, men han lufsar i La Rojas hasor hela veckan i Málaga och lovar blogga göttiga grejer om VDB:s gäng som inte får plats i nyhetsflödet. Watch out.

I ligalunken spelar Levante och Espanyol kvällens sena match på Cornellà-El Prat och Barçafostrade Víctor Sánchez som lämnade Xerez för spel i Xamax (okej, han kanske var i Getafe däremellan, men det ger ju inte lika många poäng i Alfapet, eller vad nu den här moderna varianten som ni ungdomar spelar på nätet heter) är back in town. Tyvärr med en skada, men innan dess hade han hunnit skriva 3,5-årskontrakt med Los Pericos och erbjuda sin son gratis till lagets ungdomsakademi på köpet.

Víctor Sánchez.png

Barcelona själva tar sig an ett mycket spännande Atlético Madrid i morgon med en tränare som ännu inte sagt flaska om framtiden. Dani Alves tycker ändå att Pep Guardiola måste få fatta sitt eget beslut:
– Om Guardiola inte finns här i morgon (i morgon som ’i framtiden’ tror jag han menar) så är vi ändå honom tacksamma för alltid. När han kom hit hade han fortfarande hår, men det har vi sett till att han tappat, säger Alves.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB