Startsida / Inlägg

Barça får precis som de vill

av Johanna Frändén

Se där. I vad som såg ut som ett döläge reste sig Barça (eller i alla fall deras påhejare i det spanska fotbollsförbundet) och klubbade igenom inte bara den 25 maj som speldatum för spanska cupfinalen utan dessutom Vicente Calderón-stadion som värd för spektaklet, arenan som låg på andraplats efter Bernabéustadion på katalanernas önskelista.

Spanska fotbollsförbundet gör så klart rätt i att bestämma sig för ett datum då de båda lagen är tillgängliga, den 20 maj är som sagt dagen efter Champions League-finalen, och den har Barcelona långt gångna planer på att spela, men frågan är varför man inte förlägger festen till typ april i stället, när det är finalfritt i övrigt och båda lagen kan ställa upp på samma villkor.
 
För ni förstår vad som väntar nu va? Inom dagar, för att inte säga timmar. En långt ifrån överlycklig Vicente Del Bosque, som måste vänta ytterligare en vecka efter Champions League-finalen på att halva hans startelva ska trilla in (Barcelona brukar ju abonnera på en fem, sex platser i La Rojas startelva) till EM-slutspelet, för att de ska spela cup i Madrid. Spanien går in i turneringen den 10 juni och låt mig gissa att landslagsledningen redan innan småhoppades att varken Real eller Barça skulle nå CL-finalen och därför kunna sluta upp till EM-uppladdningen redan den 15 maj. Nu blir det, vad som än händer, cirka tio dagars fördröjning.

Jag vet inte exakt hur stor betydelse förberedelserna inför ett mästerskap har, men jag vet att de är überviktiga.
Var det rent av här Tyskland gick om Spanien som favorit i Polen/Ukraina?

Vem som får det ärofyllda uppdraget att döma finalen återstår att se, om det nu är någon som vågar, det är ju inte så lätt att vara domare i Spanien just nu. Soldaten Gerard Piqué har blivit anmäld av domarkåren för uttalandet, men alla håller inte med kollegerna. Brito Arceo (en före detta domare som bland annat gett oss orden ”jag är född till domare, jag inte inte ens förklara det för mig själv, det är en sjukdom, men en godartad sådan”) dundrade strax därefter ut att:
– Domarkollektivet beter sig som de gjorde på Francos tid.

Skärmavbild 2012-03-06 kl. 16.09.00.png
Enväldig. Foto: Sport.

Det lär trilla in ett gäng sådana här och sådana här den närmsta tiden. Jag lovar att ta tugget med er när det dyker upp ett rykte med någon form av konkret beståndsdel.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB