Startsida / Inlägg

Ett svettigt upplopp för Mourinho

av Johanna Frändén

Sitt nu ner i båten alla.

Hade Real Madrid gått UPP till sex poängs ledning i kväll hade vi sagt att ligan var klar. Nu hänger ett litet litet frågetecken över El Madrigal i natt, eftersom det här inte längre är en fotbollsliga på upploppet, det är ett mindre medialt intbördeskrig i vardande i Spanien och det är den som klarar av det bäst som vinner ligan.
Från och med i morgon när ni vaknar kommer den här säsongen handla om mutade domare, felaktiga utvisningar, dolda agendor och ett Clásico den 22 april som återigen har möjlighet att bli så där hett som man inte trodde.

Skärmavbild 2012-03-22 kl. 00.37.13.png

Tycker ni att jag överdriver kan jag väl bjuda på en liten skärmdump över vilka ämnen som trendade på Twitter efter midnatt i Spanien i går.
Tio av tio handlade om matchen.

Skärmavbild 2012-03-22 kl. 01.01.38.png

Ändå: Barcelona måste vinna resten av sina matcher, vilket innebär att Real Madrid automatiskt förlorar en. Sedan ska de alltså torska en till och ja, det kan väl hända. Marängerna har ett småtufft spelschema framför sig (men Barcelona har å andra sidan Levante borta och nu skojar jag faktiskt inte, inte bara i alla fall) och vill de ha en enda anledning att le i kväll så kan jag tala om att de i alla fall valt rätt match (nästa mot Real Sociedad) att få Sergio Ramos och Mesut Özil avstängda. För därefter ska Mous mannar ta sig an Osasuna borta (lurigt), Valencia hemma (lugnt) och Atlético borta (läskigt). Sen får de vila i en match mot Sporting Gijón och sen är det Barcelona som bjuder till fest.
Men jag vill ändå hävda att allt annat än Real Madrid-seger i ligan i år är en riktig knall.

Vill ni själva räkna på sannolikheten hit och dit har Marca förstås försett oss med ett instrument. Have fun.

I övrigt lämnade Real Madrid Villarreal utan att vare sig förstetränare, andretränare eller någon spelare lämnat en enda kommentar (minus Marcelo som hade missat silenzio stampa-instruktionerna, #ohsofail).
Det strider mot kontraktet med ligan att inte dyka upp på presskonferens efter match, men vi får gissa på att José Mourinho vet vad han gör och att han tycker att det är värt det. Han bestämmer ju vad vi ska prata om i veckan som kommer i alla fall.

Villarreal är ju laget som inledde säsongen med spel i Champions League, kammade noll (0) poäng i gruppspelet och sjönk som en sten mot tabellens bottenträsk. Miguel Ángel Lotina behövde tydligen bara gå in och säga hej till publiken innan Den gula ubåten kom ihåg hur man spelade fotboll igen.

Gaaaah. Ska man bli lite svettig nu igen?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB