Startsida / Inlägg

Zlatan om vikten av pengarna

av Johanna Frändén

Andra sidan är ni klara?

Jag är.
I ett Barcelona som fruktar väldigt lite, men som faktiskt fruktar sin förre nummer nio (eller förrförre om vi ska räkna in Bojan Krkic) en aning. Zlatan Ibrahimovics namn är på allas läppar här, och namnet står nu betydligt högre i kurs än under sommaren för snart två år sedan då mannen, kvinnan och hunden på gatan tyckte att den där besvärlige svensken kunde ta sitt pick och pack och lämna Katalonien en gång för alla.
Sejouren i Milan har påmint spanjorerna om att Zlatan kan spela fotboll, men FC Barcelona är också ett fotbollslag där allt annat än seger är ett abnormalitet i alla matcher man spelar. Ergo: det här kan bli en stjärnsmäll utöver det vanliga.

Så här säger Mundo Deportivo om kvällens startelvor, som presenteras i ett väldigt retrosnyggt typsnitt. Det känns som att man ska spela bridge eller nåt. Nåväl.

Skärmavbild 2012-03-28 kl. 18.15.24.png

UPDATE: Enligt de allra senaste uppgifterna går Seydou Keita in och knycker Cesc Fàbregas plats. Och där fick vi i så fall Pep Guaridolas vanliga stormatchknall. Tackar.

Ni hörde hur som helst att Eric Abidal, som ska genomgå en levertransplantation när som helst, bett lagkamraterna att ta med Ibras tröja hem efter match. Abidal var en av dem som Zlatan kom bäst överens med under sin tid här, även om Abi en gång anförtrodde en kollega att ”Ibrahimovic är inte riktigt klok, han kan säga vad som helst, han är väldigt underhållande”.
Och så lämnade fransosen det här lilla vittnesmålet som på cirkus femton olika sätt visar varför en storspelare och en storklubb inte alltid är en bra match om mentaliteten dem emellan inte är densamma:

”Jo, en gång kom Ibra in i omklädningsrummet och ställde sig i mitten av alla och sa: ’Killar, det viktiga inom fotboll är inte att tjäna mycket pengar. Det viktiga är att tjäna mest pengar.’ Och så la han av ett brett flin. Det blev helt tyst där inne.”

Skärmavbild 2012-03-28 kl. 19.09.16.png Cash is king.

Vi tackar Eric Abidal för den Z-märkta pärlan, önskar lycka till med ingreppet och säger ”forza!” och ”visca!” och, för all del, ”ge oss nu en sjuhelvetes match som vi sent ska glömma!”. 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB