Startsida / Inlägg

Bara Messi kan förstå Ronaldo i dag

av Johanna Frändén

”Achtung achtung. Vi vill uppmana Bayern Münchens supportrar att stanna på läktaren” säger mannen i speakern på Santiago Bernabéu-stadion just nu (lite annat också, som min treveckorstyska inte hann simultantolka).
Real Madrids publik vill inte gå hem heller. De står kvar och och glor lite sadomasochistiskt på Bayern-spelarna medan de gör ärevarv och dansar små grodorna framför sin hemmaläktare. 

Det här var det värsta av det värsta.
Vi får börja bakifrån.

Cristiano Ronaldo. Denna alldeles enastående fotbollsspelare som räddat det här Real Madrid så många gånger om, i sena matchminuter mot Osasuna, i cupfinaler mot Barcelona. I dag går en av världens säkraste straffläggare fram och skjuter bort Real Madrid från Champions League-finalen från elva meter. Eller, han inleder bortskjutandet, Kaká hakar ju mest på i sympati, och egentligen finns det väl bara en person Cristiano Ronaldo kan ringa för att få den exakta förståelsen för det han genomlider just nu. Kort kille i Katalonien, CrilleLeo i förnamn.

Skärmavbild 2012-04-25 kl. 23.46.59.png

Ronaldo och Messi brukar gå hand i hand när det kommer till utslagsmatcher och målrekord och annat. Därför är de båda förlorare den här veckan. Men de är i alla fall världens två största förlorare.

Men vi tar ett steg bakåt nu, för jag måste få fundera på om jag någonsin i tjänsten fått se en mer spännande fotbollsmatch. Eller en bättre.

José Mourinhos Real Madrid gjorde precis allt de kunde för att vara i München den 19 maj, utom att de lät den här matchen gå till straffar då. 
Lika bra att vi tar hand om det, vi är ju ändå redan där då, tänkte Bayern München. Trodde man. Kändes det som.
Men när Iker Casillas skrämt upp Toni Kroos och Philipp Lahm till felbeslut fick Real Madrid en chans till, en som de nästan inte förtjänade. Sergio Ramos insåg nog det och var uppriktig nog att klippa av den sköra tråd som hela Florentino Pérez superbygge hängde på.

Madre mia.

Och från att ha haft en helspansk drömfinal i sikte får nu Bayern München göra lidandet kort med Chelsea i stället. De har hemmaplan och så, som om de skulle behöva fler fördelar inför den clashen.

Och moi-même? Äh, jag reder mig. Lite sol och bad, en bra bok och så är jag snart på banan igen. Det är ju EM i Östeuropa i sommar har jag hört.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB