Startsida / Inlägg

Zlatans nya snackattack på Pep

av Johanna Frändén

Det är ett privilegium att åka till Camp Nou i kväll och veta att det blir en spännande match över 90 minuter.
Jag undrar hur många Barça-anhängare som ännu slagits av tanken att de är 90 minuter från en riktig fiaskosäsong.

Pep Guardiola är säker på att Milan gör mål i kväll, och kommer skicka ut sitt pack för att göra två. Minst. 
Vilket Pep-pack vi får oss till livs i kväll är inte helt lätt att veta, men Sports finfina grafik utgår från att Carles Puyol får ta steget ut till vänster och ge plats för en formstark Javier Mascherano i mitten bredvid Gerard Piqué.

Skärmavbild 2012-04-03 kl. 16.04.10.png
Domaren heter Björn.

Xavis skada var, precis som jag anade, inte någon allvarlig historia, utan av allt att döma ett litet försök att spela svårläst för motståndarna från Barças lednings sida, ett trick som ett luttrat gäng norditalienare knappast höjer på ögonbrynen inför.

Zlatan Ibrahimovic har ju taggat ner självbiografiattackerna på Barcelona rejält inför det här dubbelmötet, men det innebär inte att han mäklat fred med Pep Guardiola, som för övrigt firar 50 Champions League-matcher i kväll (Leo Messi firar 50 mål. Om han gör mål.). Inte om man ska tro El País i dag i alla fall, som berättar om att Zlatan ska ha gått hårt åt sin gamle míster när han väntade på dopningskontroll efter matchen förra onsdagen ihop med Carles Puyol.
Det förvånar mig egentligen inte, men jag skulle gärna vilja se Barças största krull ta den diskussionen. Vad han svarade och så.

Real Madrid har ju också mitt i veckan-match, och det vore väl synd att säga att hela världens strålkastare kommer att riktas mot Santiago Bernabéustadion i morgon. José Mourinhos uppmärksamhet i kväll kommer å andra sidan inte att riktas mot Camp Nou.
– Jag kommer att titta på Bayern München, för det är dem jag tror vi får möta i semifinal. Det är kvällens match för mig, säger Mourinho på dagens presskonferens.

Och så en bit från europaäventyren har Sportings Gijóns nye tränare Javier Clemente hamnat i bråk. När radiojournalisten Juan Gancedo frågade honom om hans taktiska uppställning och om han var nöjd i söndags efter den mycket tunga förlusten mot bottenkonkurrenten Zaragoza fick Clemente det lilla spelet och taggade i gång:
– Vad vet ni egentligen om spelsystem? Ni skriver om saker som ni inte förstår. Jag vet att ni har en son och en dag inom de närmsta 15 åren ska jag säga till honom att hans pappa är en skithög. 
Sa alltså Javier Clemente, som nu krävs på en ursäkt av flera journalistförbund, men som utan tvekan fortsatte sitt krig med Gancedo i dag:
– Jag sa att han var en idiot och det står jag fast vid. Uppenbarligen är han kompis med Manolo Preciado och sedan Preciado fick sparken har han bara skrivit och sagt dåliga saker om mig, säger Clemente till ABC.

Clemente Clementino.png Koko är han.

Sporting Gijóns nye tränare har det inte lätt. Han har aldrig varit särskilt populär i Spanien, han ligger sist i la liga och han har just fått hela Spaniens samlade journalistkår efter sig.
Det här kan bli riktigt ugly. Jag hoppas att han har en familj som stöttar honom. 

Nu måste vi vila oss i form här. Ses på Camp Nou. Jalla.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB