Startsida / Inlägg

Zlatan ställde in diplomatiskt möte

av Johanna Frändén

PSG och Zlatan Ibrahimovic gjorde (precis som undertecknad) bara jobbet på Marcel-Picot-arenan i Nancy där förvisso Michel Platini fostrats, men som i övrigt inte var årets roligaste bortamatch för parisarna.

Om matchen i morgon kväll mot Marseille blir det är svårt att veta, Carlo Ancelotti tycktes verkligen inte ha klart för sig om Zlatan Ibrahimovic ska spela heller, men eftersom Zlatan, till skillnad från målvakten Salvatore Sirigu och Marco Verratti, är med i truppen så håller jag inte det för helt otroligt.

Zlatan Ibrahimovic har blivit en sådan given huvudfigur i fransk fotboll på sina dryga 100 dagar i Paris att folk verkar ha svårt att minnas hur det var här innan han kom, men jag kan berätta att han vidtagit åtgärder för att lämna landet och det ganska nyligen.
För när Zlatan ställde ner väskorna i Paris i somras märkte han efter ett tag att han hade tappat bort sitt pass. Här gäller ingen skillnad på bönder, borgare eller adel, alla måste ha giltiga dokument för att resa utomlands, och Zlatan fick helt enkelt kontakta Sveriges ambassad för att kolla upp möjligheterna att fixa ett nytt.
De var väldigt goda (och här skiljer sig möjligen det diplomatiska mottagandet en aning åt mellan superstjärna och vanlig väskryckt turist) meddelade Sveriges ambassadör Gunnar Lund, som lovade att hjälpa Zlatan och dessutom passade på att ordna med en inbjudan till Ibrahimovics besök på ambassaden, för att önska Frankrikes nyaste svensk (efter undertecknad förvisso) officiellt välkommen till landet.

Några dagar senare hittade dock Zlatan sitt pass igen, och blåste därmed av hela ambassadbesöket tills vidare. Sedan dess har inga nya kontaktförsök tagits mellan det ibrahimovicska hemmet och det ställföreträdande svenska i sjunde arrondissemanget, men under morgondagens match sitter i alla fall Gunnar Lund på Parc des Princes officiella läktare.

Marseille ska till huvudstaden efter ett misslyckat försök att möta Lyon på hemmaplan i söndags. Och som om OL inte har det kärvt ekonomiskt som det är, med utebliven Champions League plats och dåligt med klirr i kassan, så gick Jean-Michel Aulas bygge ännu mer back i helgen – och det helt i onödan.
På grund av beryktade starka vindar i Provence valde spelartruppen och tränarstaben att ignorera flygbiljetterna till Marseille och hoppade i stället på tåget till Rivieran för sammanlagt 950 euro (till det förvisso gentila priset 50 euro/biljett).
När klubben kom fram till Marseille blev matchen inställd – på grund av hårda vindar.
Lyons lag fick helt enkelt åka hem igen. Den här gången tog man flyget.
Men en inställd match är ju också en match och det ska bli intressant att se hur mycket (om alls) fräschare Marseille är i benen i morgon efter att ha vilat under helgen.

Ja, och så har ju Dinamo Zagrebs Alen Halilovic hamnat i fokus så här en vecka efter att Zlatan Ibrahimovic sprang över honom i Champions League och det ger mig ju äntligen ett bra läge att visa mitt snapshot av Balkans Leo Messi i mixade zonen efter matchen där jag helt enkelt inte kunde sluta stirra på honom.
Det var första gången jag träffade en fotbollsspelare som är kortare än mig själv.
Det var den ena insikten. Den var ganska angenäm.
Den andra var att jag är ett andetag ifrån att vara dubbelt så gammal som Alen Halilovic. Det är inte okej alltså.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB