Startsida / Inlägg

Zlatan håller koll på galan

av Johanna Frändén

Att Zlatan Ibrahimovic skulle ställa saker tillrätta efter avstängningen som kostat PSG fem hela poäng var ingen skräll i Frankrike.
Ibrahimovic själv var klädsamt ödmjuk efter att ha lagt sig i samtliga fyra mål i krossen mot Troyes i lördags. Däremot var vi inte helt ense om hur många ligamål han egentligen gjort.

Juanita:
200:e och 201:a ligamålet i karriären i dag, tänkte du på det?
Zlatan:
250 mål sa de att jag hade gjort.
Juanita:
– Hm, ja, men det kanske var med cuper och annat inräknat?
Zlatan:
– Nej, det var ligan bara tror jag.
Juanita:
– Vi har lite olika uppgifter här.
Zlatan:
– Ja.

Målrekord eller inte, helst av allt ville jag kolla av om Zlats skulle ha koll på utdelningen av Augustpriset, där hans bok som skriven av David Lagerkrantz är nominerad. Ceremonin tilldrar sig i eftermiddag i Stockholm. Och Zlatan skulle hålla sig informerad.
– Jag kan inte så mycket om det där, men det var det här jag ville när jag skrev boken. Inte att det skulle sälja, för att det säljer vet man, utan det var viktigt att det skulle bli bra. Och det här visar att min story betyder väldigt mycket, och att den är bra skriven.

Det är en utsaga som säger mycket om Zlatan Ibrahimovic vill jag påstå. Förutom att vara en kronisk vinnarskalle som gillar att vinna priser måste det han gör bara bra. Vare sig det är fotboll, ett område han behärskar helt okej, eller litteratur, ett område han inte har någon pejl på (eller, som Simon le Bank uttryckte saken i ett sms: ”Zlatan kan vara den ende som skrivit fler böcker än han läst”).

Det är lite fascinerande hur som helst.

När vi avhandlat målrekorden och lagets form och litteraturpriser kom PSG:s pressnisse och meddelade att Ibra skulle svara på frågor på engelska nu, och jag hann aldrig fråga vilka han uppskattar är de tuffaste konkurrenterna om Augustpriset i eftermiddag.

De tuffaste konkurrenterna om Ligue 1 är ganska många, men eftersom Paris Saint-Germain först hade osannolik tur med resultaten i går, då Lyon klappade igenom och Bordeaux torskade, ser ärkerivalen Marseille ut att ge dem största matchen om bucklan.
Då ska vi minnas att Marseilles skadekris är en vindpust i jämförelse med PSG:s Ibra-beroende.
Förra helgen fick OM kalla in 27-årige Fabrice Apruzesse, som normalt sett håller till i femtedivisionen, och Élie Baup hade inget annat val än att byta in den inte rakt igenom fitte (!) amatören när Mathieu Valbuena klev av.

Han slog fyra pass, alla till fel adress, och drog på sig två frisparkar. Men annars var det lugnt. Förutom att Marseille förlorade mot Bordeaux då.
I går var det Joey Bartons tur att äntligen göra debut på Stade Vélodrome, och Joey vore ju inte Joey om han inte drog på sig ett gult efter dryga tjugo minuter, men Marseille vann kampen mot Lille och det är faktiskt en sjukt spännande liga vi har att pyssla med framöver.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB