Startsida / Inlägg

Sanningen om Pep & PSG

av Johanna Frändén

Varje gång det dyker upp ett nytt tränarrykte kring PSG tänker jag att jag ska skippa att kommentera det och varannan gång börjar det klia lite i bloggfingrarna och jag känner att jag måste.

Pep G och PSG?
Jag har sagt ”nja” från start och jag håller fast vid det så länge.
Visst tycktes Zlatan Ibrahimovics hat mot katalanen avta i takt med att tiden i Barcelona blev alltmer avlägsen, och till slut kunde svensken tänka sig att rösta på Guardiola som bäste tränare till Ballon d’Or. Men det ändrar ju inte på det faktum att Zlatans självbiografi börjar med två ord – ”Pep” och ”Guardiola”.
Och tro inte att Paris Saint-Germains viktigaste lirare inte blir tillfrågad om det skulle bli aktuellt med tränarbyte.

Jag sitter inte och trycker på Sports källor, men jag vet ungefär hur de brukar jobba och jag vill mena att vi i princip kan utesluta att Guardiola varit i Qatar och förhandlat. Däremot har klubben och Pep träffats, men enligt mina uppgifter skedde det i New York och mer eller mindre av en slump.
Pep satt och tog en kaffe eller åt kanske en bit mat på en uteservering när en av Qatar Sports Investments ledande figurer gled in och fick syn på Barcelonas förre tränare som är på sabbatsår i det amerikanska äpplet.
De två tog en pratstund och efteråt tydde inget på att Guardiola skulle vara mer tillgänglig för att träna ett lag i januari än tidigare.

Å andra sidan tycker jag det låter lite kallt att hänga på uteserveringar i slutet av november i New York. Jag kanske borde syna den här källan en aning, men i övrigt har jag aldrig haft några som helst anledningar att inte tro hen.

Nåväl. PSG gjorde en kanonmatch på Parc des princes i går och det var något förvånande att Zlatan Ibrahimovic stormade igenom mixade zonen med en mycket svart blick på närvarande journalister.
Javier Pastore var desto mer tillgänglig, och argentinaren, som bara brukar rusa igenom den mixade zonen, stannade i går (med goda skäl, han gjorde säsongens match) och pratade artigt och ärligt tills jag nästan fick köra hem honom.

Som om gårdagens kross av Evian inte räckte har Paris Saint-Germain kvitterat in alldeles fantastiska resultat under hela eftermiddagen från övriga konkurrenter i Ligue 1, något som kröntes av Marseilles oväntade 0–3-torsk på hemmaplan mot Lorient alldeles nyss.

Men kvällens riktiga kraftmätning, och Frankrikes hetaste derby, börjar om en liten stund i Saint-Etienne.
Inför mötet med lokalrivalen Lyon har hemmalagets Pierre-Emerick Aubameyang värmt upp på Geoffroy-guichard-stadion i de här älsklingarna. 3 000 euro för 5 000 Swarovski-kristaller har ”Aubame” pungat ut. Eller kanske någon i hans närhet.


Om ni inte diggar Pierre-Emerick Aubameyang så är det nog här våra vägar måste skiljas åt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB