Startsida / Inlägg

Presidenten dissar Ibrahimovics hästsvans

av Johanna Frändén

Av alla människor som kunde komma till undsättning inför det branta berg som PSG måste bestiga mot Barcelona är förstås José Mourinho de mest logiska.
Enligt l’Équipe har portugisen hystat över några videosekvenser av matcher mellan Real Madrid och Barcelona till Carlo Ancelotti för att visa att katalanerna visst går att slå.
Carletto hade inte så mycket att säga om saken i går, antagligen för att han lägger all fokus på kvällens match mot Montpellier, och konstaterar att fyra dagar får räcka för att koncentrera sig på Barça.
Ancelotti gör förstås rätt när han matchar starkaste laget i kväll; den enda realistiska titeln att plocka hem för PSG i år är ligan, och det enda som står mellan Paris och dess första ligatitel på nästan tjugo år är antagligen för svåra mardrömmar om Leo Messi.
Bättre då att skjuta upp stjärnsmällen.

I Paris råder rejäl Champions League-feber, det är en logisk konsekvens av lottningen mot Barcelona, men för gemene supporter är europaspelet visserligen ett bevis på att man håller på att växa till sig, men långt ifrån prio ett i dag. PSG-följet har väntat i nitton år på att bärga en ligatitel, förra året föll man oömt och med huvudet före på mållinjen, och det har man inga ambitioner att upprepa i år. Gissningsvis är det därför som laget ibland blivit utbuade på Parc des princes i år när man inte sett ut att ge max mot gästande lag från landet.

Kvällens lantisgäst på Parken är nu ingen mindre än de regerande franska mästarna Montpellier, som åkt all världens väg ur både Champions League och fajten om franska ligatiteln. Montpelliers president, upphovsman och andlige ledare Louis Nicollin (som lovade att bli munk om laget skulle vinna CL, vilket hade varit en ytterst tung förlust för Ligue 1) har redan sparkat tränaren René Girard inför nästa säsong och just nu har de bara att rida ut nuvarande säsong tillsammans, vilket verkar gå så där bra om man ska tro Loulous egna ord till l’Équipe:
– René är förbannad på mig, han pratar praktiskt taget inte med mig längre. Häromdagen satt vi på samma restaurang och alla kom fram och hälsade på mig utom han. Det är inte hela världen, det är hans problem, men det är dumt att det ska sluta så här. Det var ju jag som plockade upp honom från där han befann sig (i arbetslöshet, min anm.) till klubben för fyra år sedan. Han borde tänka på det ibland, tycker Nicollin, som har lovat att presentera en ny tränare inför nästa säsong i början av april.

Montpellier fick offra sin målskytt Olivier Giroud i somras, startade sedan ligasäsongen uruselt och åkte på duktigt med stryk i Champions League innan man gick på vinterledighet och fick se backklippan Mapou Yanga-Mbiwa flyga ur boet han också.

Men sedan har man kammat till sig och i dag skiljer bara fyra poäng klubben från en möjlighet att spela Europa League nästa år, en turnering som man lär klä bättre i.

Loulou Nicollin hade i går ännu inte bestämt om han skulle åka till Paris i dag eller inte. Han har ägnat de senaste två åren åt att lufta ganska underhållande synpunkter på PSG:s stjärnvärvningar (”Maxwell – är inte det en kaffesort?” och ”Ibrahimovic? Jag gillar inte hans hästsvans” för att nämna några) men gör han det får han hålla sig hårt i statistiken och hoppas att PSG gör vad man gjort fyra gånger tidigare den här säsongen; tappar poäng i sista ligamatchen före Champions League-spel.

Montpellier är dessvärre utom tävlan i ligaracet i år, vilket ju mest är tråkigt eftersom klubbens president inte kommer att få sporta förra årets Ligue 1-mästarfrilla. Eller så är det sunt. Kan inte bestämma mig.

Loulou
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB