Startsida / Inlägg

PSG:s dubbeldröm slår in i kväll

av Johanna Frändén

So we meet again.
Angenämt.

Ligue 1 anno 2013/14 har ju redan dragit i gång, men kvällens hemmamatch mot Ajaccio blir ändå på många sätt PSG:s startskott på säsongen som ska bli något alldeles extra i Frankrike. Den bästa i modern tid rentav, nu när Monaco tagit upp kampen om stjärnglansen i syd.
Falcao och hans vänner (med hans vänner menar jag mest dagens tripple and tuch-kille Emmanuel Rivière) fick hål på Montpellier tidigare i dag och det ryskmonegaskiska projektet (SAOL, jag finns på Twitter och på mejlen) ser hyfsat samspelt ut efter ganska kort tid.

Efter två spelade omgångar vågar jag också lova att både Lyon, med svårt formtoppade Yoann Gourcuff

Gourcuff

 

 

 

 

 

 

 

(Hej på dig)

och Marseille, som har André-Pierriserat igång den här säsongen med besked, är med i racet en bra bit in på vårkanten.

Paris-projektet då? Ja, vi kan väl börja med att sluta med att kalla det projekt i år och konstatera att det här är ett lag och en klubb som har alla förutsättningar att utgöra ett riktigt hot i Europa i år.
Ligan ska man bara plocka hem.

Höstens stora fråga är hur Laurent Blanc ska få ordning på torpet, i dagens tidning reder jag ut varför det tidigare i karriären har gått lite så där, och i Frankrike skrevs det i veckan att det börjat dåligt mellan míster och Ibra.
Jag var lite inblandad i de där spekulationerna på ett hörn på förhand och kan i stort instämma med Wegerup när det kommer till analysen: Det finns ingen spricka att prata om, och saknas det nu feeling mellan Ibrahimovic och Blanc handlar det i första hand om att de inte lärt känna varandra riktigt än.

Däremot var Zlatan lite störd över att inte bli kontaktad direkt av sin nye tränare när han blev klar för jobbet och dessutom verkar svensken vara missnöjd med att Thiago Silva fick förnyat kontrakt och löneförhöjning innan han själv kom på tal. It’s a cruel world.

Den näst största PSG-frågan är hur samspelet mellan drömdubbeln Ibrahimovic och Cavani ska funka.
De lär starta ihop i kväll för första gången och många är vi som undrar exakt hur rollfördelningen är tänkt.
Efter matchen i Montpellier förra veckan frågade jag Zlatan just det efter att uruguayanen kommit in med kvarten kvar.

Ibra: Vi får se. Vi snackar femton minuter, du som är expert du vet ju hur det funkar.
Juanita: Erhm, jo men du vet vad ni fått för instruktioner.
Ibra: Vi har inte fått det än, utan han kom in, då blir det mer så där spontant. Vi gjorde allt för att ta ledningen eller vinna matchen.

Ingen säsong är igång innan Zlatan Ibrahimovic fått komma med ett litet tjuvnyp.
Och ingen Sommar i P1 är över innan ni hört hur vi haft det ihop genom åren och varför vi är där vi är. Eller mest jag då.

Det var allt för stunden. Välkomna upp på hästen igen. Strax drar vi iväg och välkomnar Fabrizio Ravanelli tillbaka (han kommer bli påmind om att han är gammal OM-spelare i kväll, tro mig) och hoppas att hans Ajaccio kan blixtra till på ett proppfullt Parc des princes i kväll.

Jag saknar redan Carlo Ancelotti, det gör man alltid, men med Ravanelli på Korsika och Claudio Ranieri i Monaco i år har vi faktiskt en ännu tätare match mellan de silvergrå italienarna på tränarbänken i Ligue 1 i år.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB