Startsida / Inlägg

Guldmatch och derbyfest på Eurosport mitt i veckan!

av Kviborg Arneng

Bundesliga omgång 27

Matcher som spelas mitt i veckan är något som tyskarna kallar Englische Woche, vilket så klart betyder engelsk vecka. Denna vecka är just en sådan och på tisdag inleds omgång 27. Här kommer en liten rapport om matcherna vi visar på Eurosport.

Borussia Dortmund – Schalke 04 tisdag 20.00 Eurosport
Dortmund tog en enkel seger borta mot Hannover senast. 3-0 slutade matchen efter mål av Hummels, Lewandowski och Reus. Det var bra gjort av Dortmund att komma tillbaka direkt eftersom man fick sig en smäll i omgången innan, på hemmaplan i derbyt mot Mönchengladbach. Skadehelvetet fortsätter dock för Klopp. Aubameyang skadade sig mot Zenit. Kanske tillbaka till denna match. Schmelzer missade matchen mot Hannover och blir borta i fyra veckor. Sedan tidigare saknas Gündogan, Bender och Subotic.

Schalke 04 har visat upp riktigt fin form på slutet. Undantagena är matcherna mot Real Madrid och förnedringen i München mot FC Bayern. Jens Keller har ett mycket ungt lag med flertalet startspelare födda på 90-talet. Största anledningen till att det går så bra är nog ändå ”gamlingen” i gänget Huntelaar som öser in mål.
Det här är ett av Europas hetaste derbyn som betyder väldigt mycket för båda klubbarna. Fansen kommer skapa en magisk stämning på Westfalenstadion och matchen kommer bli mycket sevärd. Öppen tillställning men jag håller Borussia som knappa favoriter.

Hertha Berlin – Bayern München tisdag 20.00 Eurosport 2
Är det i huvudstaden som FC Bayern ska få fira sin ligatitel? Självklart kommer det bli så för ingenting talar för att Hertha Berlin ska kunna rubba der Rekordmeister. Hertha Berlin gjorde en svag insats mot ett bra Mönchengladbach senast, förlust 0-3. Hertha var tidigt slaget och siffrorna kunde ha blivit större. Nej, Hertha har tappat det fina spel laget hade under höstsäsongen och det har inte alls stämt på slutet. Lite fel läge att möta just Bayern München i då kan man tycka.

Bayern München fick bra motstånd av Mainz på bortaplan senast. FC Bayern hade faktiskt problem med Mainz höga press under den första halvleken och stördes under perioder rejält. Under den andra halvleken kom dock FC Bayerns spel igång och Mainz pressade längre och längre bak. Till slut orkade inte ett tröttkört Mainz stå emot och Schweinsteiger och Götze fixade målen. Pep Guardiola har alla utom Badstuber tillgängliga och det finns en del bra spelare att välja bland.

FC Augsburg – Bayer Leverkusen onsdag 20.00 Eurosport 2
Augsburg gjorde återigen en bra insats senast när laget fick med sig en poäng från bortamötet med Wolfsburg. Tobias Werner gav Augsburg ledningen i slutet av den första halvleken och det dröjde till den 81:a minuten innan Olic kvitterade. Augsburg överraskar hela tiden och återfinns på en åttonde plats i ligan. Mycket starkt av ett lag som tippades ligga i botten.

Bayer Leverkusen trodde jag hade en bra uppgift i senaste omgången då Hoffenheim kom på besök. Tji fick jag när Hoffenheim åkte hem med alla tre poängen efter att Modeste avgjort sent. Leverkusen gjorde spelmässigt en godkänd insats men vad hjälper det när poängen uteblir. Krisen är stor i Leverkusen och det var längesedan vi såg Bayer Leverkusen vinna en fotbollsmatch. Det återstår att se vad Hyypiä hittar på i denna match för Augsburg på bortaplan är ingen lätt match.

/Arneng

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB