Startsida / Inlägg

Achtung: Kvalrysare i afton!

av Kviborg Arneng

En klassisk kvalrysare stundar i afton i Hamburg då HSV tar sig an trean från 2. Bundesliga i form av Greuther Fürth. Matchen sparkar igång klockan 20.30 på Imtech-Arena och ni ser den så klart via Eurosport 2.

Hemmalaget har fem raka förluster med sig i bagaget till detta kval varpå självförtroendet och ångesten går lagom fint hand i hand. Trots den urusla avslutningen av Bundesliga-spelet så lyckades Hamburg trots allt att knipa kvalplatsen då både Nürnberg men även Braunschweig avslutade oerhört svagt.

Skadorna har gäckat HSV hela säsongen men det ser ut som att nyckelspelarna Calhanoglu, van der Vaart och Lasogga kommer till start i afton. Av yttersta vikt är det givetvis att dessa stjärnor kliver fram nu när det som mest behövs. René Adler måste dessutom höja sig rejält mellan stolparna då han under säsongen i Bundesliga var den målvakt som stod för flest tavlor.

Hamburg börjar hemma i kväll och visst finns chansen till att trycka dit en bra matchboll redan nu inför söndagens retur. Greuther Fürth lär ligga på kontring anförda av den tidigare Helsingborg-anfallaren Nikola Djurdjic men det gäller också att hålla koll på Azemi och Stieber som gjorde många poäng i 2. Bundesliga.

Knapp Hamburg-fördel skulle jag säga om man jämför spelarmaterial. Men Fürth har inte ens i närheten av den press på sig som HSV upplever nu, den sistnämnda föreningen är i gungning och det rejält. I veckans Achtung Fussball, som ni ser nedanför, diskuterar vi kvalet en hel del. Adam Nilsson och Johan Arneng tror dessutom på olika utgångar i detta kval.

ACHTUNG FUSSBALL

Returen spelas nu på söndag klockan 17.00 och sänds på Eurosport 2.

/Kviborg

12002848,9959570,highRes,Dino_Witters
 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB