Startsida / Inlägg

A world without tomatoes is like a string quartet without violins.

av Julia Nicander

En sådan himla duktig torsdag. Jobb, städning, plugg, tvätt och stans godaste tomatsås. Tomatsåsen stannar vi till vid, här kommer recept, men utan bild. Så ni får en på mig istället, som Paulina knäppte när jag satt och läste min egen blogg, sådär lagom härligt självälskande. Men, tomatsåsen var det ja. Jag har ett mål i mitt liv, som är att göra den perfekta tomatsåsen. Den som inte kräver något  mer än lite pasta, för att bli en fulländad måltid. Det tar sig faktiskt, och dagens var nog den bästa hittills. Så, här får ni:

 

Tomatsås 18/4

2 burkar plommontomater i sås
1 litet knippe persilja
1 litet knippe timjan
(Kan ni förstå att jag klippte kryddorna själv på min lilla grönsaksbalkong!)
2/3 dl vitt vin (sött)
3 matskedar socker
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta

Mixa plommontomaterna och kryddorna i en blender eller liknande mackapär, koka upp, och tillsätt resten av kalaset. Låt koka och koka tills det är en ganska tjock sås. Pressa i en vitlöksklyfta, och krydda med salt och peppar.
Tada! Servere med spaghetti, och lite mozzarella. Och var glad, för att det är en fin torsdagskväll.

JULIASOFFA

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB