Startsida / Inlägg

Het sommar på AB Debatt

av Anna Andersson

Efter fyra veckors prima svensk sommar var det helt okej att komma tillbaka till jobbet i går. Vad jag nu skulle hit och göra – kollegorna Pontus och Annika har gjort ett fantastiskt jobb den senaste månaden. Herregud vad ni har läst artiklar på AB Debatt i juli!

En av sommarens mest omdiskuterade texter är ju Dogge Doggelitos text ”Landet vi kallar Sverige finns inte längre kvar”. Nästan en kvarts miljon människor har läst den, den har över 900 kommentarer och har delats 51000 gånger på FB.

Men mest läst är Dogges text från 2006, ”Sverige har blivit fattigt” – sedan den 5 juli har den klickats 385 000 gånger. Makalöst. Trots att en del hävdade motsatsen så tror vi att Dogges beskrivningar av samhället angår väldigt många av våra läsare – och texterna genererade också intressanta repliker.

Många läste också sjuksköterskan Päivi Vilkkavaaras desperata artikel om hur sjukvårdssystemet maler ned både patienter och personal. 95000 personer har läst den och 20000 har delat den vidare på Facebook. Det blir alltid bra när kunniga människor beskriver sin egen verklighet, vi vill väldigt gärna ha fler såna texter.

Annat ni klickat en massa gånger på i sommar: Stephan Rössners ”Tyvärr du kommer inte att gå dig smal”, polisens Martin Marmgren ”Tänk innan ni släpper fram polishatet” och inte minst ”Du tog ifrån mig något du inte fick ta”, av en kvinna som blivit våldtagen. Läs gärna om du missat dessa utmärkta texter!

Men nu tar vi nya tag. Vad vill ni debattera i höst? Skolan och pensionssystemet är lågoddsare men överraska oss gärna. Vi tar emot texter på debatt@aftonbladet.se – en fullängdstext är 3500 tecken och en läsardebatt är 1450 tecken. Hit us!

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB