Startsida / Inlägg

Vässa er, politiker

av Anna Andersson

Vi för en högst informell statistik över vilka vi publicerar på debattsidan i tidningen. Det är bara för eget bruk, vi vill ha en ungefärlig koll på höger-/vänsterbalans. Dessutom har vi en intern ambition under den här hösten att inte slentrianpublicera så många proffspolitiker på sidan. Inte för att vi inte gillar politiker – tvärtom, vi gillar dem mycket. Men vi vill ha dem vassa!

När vi bedömer texter från rikspolitiker vill vi att den ska vara aktuell, den ska innehålla något nytt och det får inte bara vara hackande på det andra laget. Eller jo, men då måste hackandet vara relevant och göras med viss elegans. Utspel är förstås alltid välkomna. Allra roligast är när de törs vara kritiska mot det egna laget, vilket tyvärr är väldigt sällsynt.

När vi nu summerar oktober månad kan vi nöjda konstatera att vi har lyckats väl med våra ambitioner. Mellan den 1 och 31 oktober har vi i tidningen publicerat sex texter som skrivits under av rikspolitiker. Tre från Alliansen och tre från oppositionen. Flest pinnar hamnar i kolumnen ”Övriga, proffsdebattörer, kändisar” – tio stycken, till exempel Nanne Grönvall, Bosse Löthén och Mia Skäringer.

Tyvärr är det vara en pinne på ”Enskilda medborgare”. Det är den bästa debattören och ofta den mest lästa av er. Vi ska försöka bjuda på fler sådana framöver (håll utkik i helgen!).

  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB