Startsida / Inlägg

Nytt år, ny debattchef och nya AB Debatt

av Aftonbladet Debatt

Hej alla läsare och debattörer!

Först och främst, Gott Nytt År!
Nu är valåret slutligen här och på Aftonbladet Debatt händer det mycket nytt. Från och med i dag tar Ehsan Fadakar över som debattchef efter b4f1f5375e808a9b2f0a101a7899d567Karin Lindblom som blir nyhetschef. Ehsan har tidigare varit chef för sociala medier på Aftonbladet och chefredaktör på nyhetssajten Nyheter24. Anna Andersson kommer att fortsätta som redaktör, men får också sällskap av två nya medarbetare som vi snart kan avslöja namnen på.

 

”Online first” 
Under de närmaste veckorna kommer AB Debatt dessutom att förändra både publiceringsordning och arbetssätt. Vi kommer först och främst att gå ”online first”. Det innebär att debattexter publiceras på Aftonbladet.se innan de går i print till tidningen dagen efter. Detta gör vi för att AB Debatt ska kunna ta in repliker på texter mycket snabbare än i dag och ge våra läsare i tidningen en helhetsbild. Debattörer kan därför replikera och replikeras samma dag.

 

”Mångfald av perspektiv”
Under 2014 kommer vi även att ta in många fler texter än tidigare. Vi ska fördjupa genom att bredda. Mångfald av perspektiv är något som ska utmärka AB Debatt. Men vi ska också bli snabbare och mer aktuella. Debatten sker i dag hela tiden, överallt.

 

TV-debatter flera kvällar i veckan
Och sist men inte minst. Inom en snar framtid kommer vi att lansera AB Debatts nya TV-program. Vi har som mål att sända flera kvällar i veckan och målet är att våra huvuddebatter ska avslutas på kvällen i TV. Så debattörer har nu möjlighet att även mötas i tv-rutan. En redaktör kommer att enbart jobba med tv-programmet. TV-debatten kommer att ledas av en erfaren journalist som vi snart kan avslöja namnet på.
Med det sagt, hör gärna av er om något är oklart.

 

Ni når Ehsan Fadakar på:
Twitter: @ehsanfadakarMobile:
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB