Startsida / Inlägg

”Min hustru läser ofta högt ur någon roman”

av Anna Andersson

Edward Blom, 42, svarar på veckans Sett, hört, läst.
Han är gastronom och skribent som precis kom ut med boken ”Allting gott och alldeles för mycket”.
Första jag läser på morgonen: Svenska Dagbladet (i perioder även DN). Därefter kollar jag flödena i Instagram, Twitter och Facebook i nämnd ordning. Ibland någon lokaltidning om den råkar ligga på köksbordet.
Lyssnar jag på i bilen: Har ingen bil, men när jag lånar någon så är det oftast P3 eller Radio Lidingö vid stadskörning. Vid landsvägskörning går det att lyssna på något mer krävande så då blir det P1, som egentligen är min favoritkanal.
Här surfar jag när jag borde jobba: Är egenföretagare och måste hinna med väldigt mycket jobb. Sociala medier naturligtvis, men det ser jag som en del av arbetet – samt massvis med research.
Skämmigt måste: Alltså något som anses penibelt men som jag ändå inte kan låta bli? Har märkt att en del tycker jag borde skämmas för att jag kastar mig över serierna i dagstidningarna (väljer aldrig Expressen sedan de tog bort seriesidan) och även gärna köper enklare serietidningar för att koppla av – fast det skäms jag absolut inte för själv.
Medieperson jag gillar: Jan-Öjvind Swahn.
Missar jag aldrig på tv: Melodifestivalen, valvakan, Kalle Ankas jul samt rapporteringen från Rom när det valts en ny påve.
Här får jag mina nyheter: Svenska Dagbladet, God morgon världen, Ekot, DN, aftonbladet.se, Der Spiegel, tyska tidningars hemsidor.
Sista jag gör innan jag somnar: Min hustru läser ofta högt ett eller två kapitel ur någon roman vi har som högläsningsbok. Det allra sista innan insomnandet är att jag ber aftonbön.

 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB