Startsida / Inlägg

F1 2019 – ny regel och nytt magasin

av Anna Andersson

Nu är det dags.
För F1 2019.
Som jag har väntat. Varje år känns det spännande inför F1, starten. Att gå omkring i depån i Barcelona ett par veckor före lamporna tänds i Australien gör alltid att det intresse som slumrat under vintern vaknar till liv. Ljudet av bilarna, farten och den spänning som ligger i luften går inte att undgå. Fjolåret är glömt.

Kan Leclerc utmana Vettel i F1 2019? (AP )

Nu ser alla framåt och detta är dessutom första gången på året som alla teamen, bortsett från Williams den här gången, är optimistiska och ser positivt på den tid som kommer.

– Det spelar ingen roll hur jag känner mig nu, säger Charles Leclerc.

– Det enda som betyder något är hur bilen känns.
Jag är otorligt spänd på duellen i Ferrari, men vill också se om Bottas kan utmana Hamilton och vad som händer hos Red Bull när motorleverantören heter Honda. Jag vill se vad Daniel Ricciardo kan göra hos Renault och om Alfa Romeo är den utmanare som de såg ut att vara under testerna.

Dessutom gör den senaste regeländringen mig lite extra nyfiken. Det låter som en kul ingrediens och precis som Ross Brawn säger, det är ett arv som har återinförts.
Eller vad tycker du?
Mer om det läser du här:

 

F1 2019 – däckval i premiären

Det har skett en förändring av däcken inför den här säsongen. Borta är alla regnbågens färger,  handlar det om benämningen C1 som  är hårdast till C5 som är mjukast, men till varje lopp väljer Pirelli ut tre alternativ och den hårdaste blandningen är alltid vit, den mellersta gul och den mjukaste röd.
I premiären av F1 2019 är det C2 som är vit, C3 som är gul och C4 som är röd.

 

Allt om F1 2019 – Sportbladets magasin

Vill du läsa ännu mer inför säsongen föreslår jag att du letar upp en kiosk eller matvaruaffär som säljer magasin och köper årets F1-bibel. Du får verkligen allt om F1 2019.
Jag har gjort det magasin som jag vill läsa inför säsongen. 

Vad tidningen innehåller?

Jag har varit på ett unikt besök i Renaults F1-fabrik, jag har intervjuat den fyrfaldiga världsmästaren i F1 Alain Prost, pratat med Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Robert Kubica, Charles Leclerc och Daniel Ricciardo.

Du kan läsa om hur det går att byta fyra däck på mindre än två sekunder och det förklarar en av mekanikerna som var med och satte världsrekordet, jag har pratat om framtiden och fördomarna med kvinnan närmast F1, Tatiana Calderon och självklart gjort en lång intervju med årets succédebutant i Indy Car Felix Rosenqvist och lagt till en guide till den amerikanska racingserien.
I årets F1-bibel finns guider till samtliga 21 F1-lopp, statistik, nostalgi och mycket mer. Kort och gott, jag har jobbat med den hela vintern och du får 100 sidor om just racing.
Den kostar 79 kronor – säljs enbart mellan den 12 och 27 mars.

Skynda dig och köp den – och säljer den bra finns möjligheten att göra någonting liknande framöver. Så hjälp mig att hålla intresset för racingen vid liv.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB