Startsida / Inlägg

Stora nyheter inför Storbritanniens GP i F1 2019

av Anna Andersson

Lagom till dess att F1 tar plats på Silverstone för Storbritanniens GP i F1 2019 är det klart.
Formel 1 stannar på Silverstone till och med 2024.
– Vi är väldigt glada över att kunna meddela att Storbritanniens GP kommer at vara en del av F1-kalendern  de kommande fem åren och stannar kvar på sin hemmaplan, Silverstone, säger Liberty Medias VD Chase Carey.

Storbritanniens GP i F1 2019
Hamilton nöjd – Silverstone är kvar i F1 (TT)

Banan är privatägd, vilket betyder att det inte finns något statligt stöd och bakgrunden till trasslet var ekonomin. Det fanns ett kontrakt till och med 2026, men kostnaderna skulle ha ökat med fem procent för tävlingarna mellan 2020 och 2026, det betydde att det skulle kosta arrangörerna upp till 23 miljoner dollar.

Glöm inte sportens rötter

Det blev för mycket och arrangörerna nyttjade en klausul. Då valde Liberty Media att se sig om efter andra alternativ, som ett stadslopp i London.
– Numera är F1 en global sport, som tävlar på fem kontinenter och har 500 miljoner fans över hela världen. Om det ska kunna växa ytterligare så måste den sporten som vi älskar föra in nya länger, men vi får inte heller glömma sportens rötter. Silverstone och Storbritanniens GP är en viktig del i vår vision, fortsätter Carey.
Nu har dock parterna enats och F1 stannar på Silverstone – och jag kan tänka mig att alla team som har sina fabriker i närheten av banan och de brittiska förarna som Lewis Hamilton, Lando Norris och Georg Russel är glada. Det lär även Frank Williams vara. Han får av hälsoskäl inte resa längre, men på Silverstone brukar han vara på plats. Det ska han vara även i år.

Rich Energy lämnar Haas – teamet är för dåligt

Vid sidan av det faktum att Silverstone stannar i F1-kalendern så är det ytterligare en snackis snurrar runt i bland F1-fansen de här dagarna.
Det är detta tweet:

Rich Energi meddelar alltså att de inte längre är huvudsponsor för Haas.  Anledningen till det är alltså att Haas inte presterar. Vad säger Haas?
Ingenting av värde än så länge.
Tidigare i år förlorade Rich Energy, som tillverkar energidryck, rätten att använda sin logotype. Den är för lik märket för Whyte Bikes och hjortlogotypen måste plockas bor, överallt, före den 18 juli 2019.

Vi kommer självklart att rapportera så snart det finns något at berätta om.

Väderprognos inför Storbritanniens GP i Formel 1 2019

F1 är i Storbritannien och då väntar naturligtvis något helt annat än den hetta som Mercedes hade så stora problem med i Österrike för en vecka sedan. I morgon fredag lovar väderprognosen runt 21 grader och risken för regn ligger å 20 procent.
Under lördagens kval håller sig temperaturerna krig 20 grader och risken för regn ökar till 33 procent, under söndagen är det ingen risk för regn och temperaturerna håller sig kring 20 grader.
Guiden till veckans lopp hittar du här.
Här hittar du förarnas däckval och de tider som gäller de kommande tre dagarna. I dag är det presskonferenser och media möten som gäller.

Snabba nyheter inför  helgen

Vi kan notera att….

Storbritanniens GP i F1 2019
Lando Norris får chansen även 2020 (TT)

…McLaren har bekräftat att både Carlos Sainz och Lando Norris kör för teamet 2020. Det är knappast någon överraskning sett till det resultat som teamet har gjort i år.  Därmed är McLaren det enda teamet vid sidan av Ferrari som gjort klart med två förare. Charles Leclerc har ett kontrakt, precis som Sebastian Vettel (även om det ryktas om att det finns en klausul i Vettels avtal).
…efter missen i Österrike, som berodde på stora problem med kylningen, är Mercedes tillbaka.
– Silverstone är en fantastisk bana med kurvkombinationer som flyter i varandra och som kräver mycket av föraren och av bilen. En av våra absolut bästa racehelger den här säsongen var på en liknande bana som också erbjöd flera olika typer av kurvor. Därför ser det rätt bra ut för oss, säger Toto Wolff.
…Felipe Massa inte är nöjd med planerna på att flytta Brasiliens GP från Sao Paulo till Rio de Janeiro.
– Det låter som ett skämt.

…ROKiT har förlängt sitt avta med Williams, från tre till fem år.

…Bernie Ecclestone har gjort det igen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB