Startsida / Inlägg

Mexiko GP i F1 2019 – däckval och Micks framtid

av Anna Andersson

I helgen kan VM-avgöras, det är dags för Mexiko GP i F1 2019 och Lewis Hamilton kan ta sin sjätte VM-titel sedan 2008. Just nu är det bara han och kollegan Valtteri Bottas som har möjligheter att vinna titeln och det återstår fyra race av säsongen.

Mexiko GP i F1 2019
Hamilton har vunnit VM i Mexiko tidigare (TT)

Vi lär gå igenom förutsättningarna ett antal gånger innan racet startar på söndag, men i korta drag måste han utöka sitt försprång på Valtteri Bottas från 64 till 78 poäng. Det är 104 poäng kvar att kämpa om, varje seger ger 25 poäng och snabbaste varvet ger en extra poäng. Om Hamilton vinner i Mexiko får Bottas inte vara bättre än femma, tar Hamilton segern och det snabbaste varvet vinner han titeln även om Bottas blir fyra. Men det finns så klart fler varianter. Det tar vi längre fram i veckan.

Mexiko GP i F1 2019 – helgens hålltider

Fredag:

Träning 1 kl 17.00

Träning 2 kl 21.00

Lördag:

Träning 3 kl 17.00

Kval kl 20.00

Söndag:

Mexiko GP kl 20.10

Förarnas däckval till Mexiko GP i F1 2019

Mercedes och Ferrari har gjort liknande däckval inför Mexiko GP i F1 2019, Valtteri Bottas har gjort ett något annorlunda val med ett extra set hårda däck och därmed färre antal mediumdäck jämfört med de övriga förarna från de två toppteamen.

Red Bull och Renault väljer en betydligt mer aggressiv strategi. Du kan se alla val här.

Mick Schumacher och F1

Den hetaste snackisen under inledningen av veckan bjuder Sabine Kehm på. Hon har varit presstaleskvinna åt Michael Schumacher i många år och har nu samma roll åt hans son Mick. Den 20-årige tysken har haft en undanskymd roll i F2 den här säsongen och även om han själv säger att han har rätt känsla för F1 och att han skulle ta chansen direkt om han får den så lär inte inte bli F1 2020. Antalet platser som är kvar är ytterst begränsat och redan inför säsongen stod det klart och tydligt att det krävdes en sjätteplats i F2 för att nå de poäng som krävs för en superlicens. Han ligger på plats 12 när en deltävling återstår.

Mexiko GP i F1 2019
Mick efter sin första seger i F2 (TT)

– Jag hoppas och är säker på att han kommer till F1 förr eller senare. Förhoppningsvis klarar han det förr, säger Sabine Kehm i en videohälsning till sport1.

– Jag är övertygad om att han kommer att göra det bra, för han gör ett bra jobb.

En seger under debutåret

Schumacher debuterade i Formel 2 den här säsongen och i Ungern vann han sitt första lopp i mästerskapet.

– Han har haft väldigt mycket otur i år. Hela säsongen har varit tuff för Mick. Jag måste säga att det ibland gör ont när man ser hur otroligt mycket otur som han har haft. Det är klart att han har många saker kvar att lära sig, men jag tycker att Mick är duktig på att gå till botten med saker. Han lär sig av misstagen och anpassar sig.

– Jag hoppas att han blir världsmästare i F1 en dag. Det drömmer han om och han arbetar mot det målet.

I år har Mick fått en plats i Ferraris juniorprogram och han har även gjort sitt första F1-test för det team där hans pappa fortfarande är en stor hjälte. Det mest troliga är att han kör F2 även 2020.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB