Startsida / Inlägg

Mercedes drev protest – hoppar av

av Anna Andersson
Ferrari-gate – Mercedes lägger ner (TT)

För någon vecka sedan var det Mercedes som derv på frågan om Ferrari-gate.
Ni minns väl? Under förra säsongen kom det under hösten nya riktlinjer för motorerna. Ferrari tappade fart och FIA undersökte det italienska teamets motor, man hittade sedan någonting misstänkt och i samband med avslutningen av årets tester kom ett besked.
FIA berättade att de hade nått en överenskommelse med Ferrari, men talade inte om vad det innebar.

Mercedes hoppar av

Det gjorde sju andra team, med Mercedes i spetsen, riktigt irriterade. Samtliga team som inte har något samarbete med Ferrari skrev brev till FIA och krävde att få svar på sina frågor. De ville veta vad överenskommelsen innebar.
När sedan säsongspremiären i Australien ställdes in bara någon timme före det första träningspasset försvann Ferrari-gate från rubrikerna och där vill Mercedes också hålla det framöver.
Mercedes?
Ja. Mercedes.

Teamet hoppar nämligen av protesten.  Enligt motorsporttotal möttes Ferraris president John Elkann och Daimlers VD Ola Källenius i Melbourne och den tyska motorsportportalen skriver att de båda kom överens om att låta saken bero, allt för att skydda F1 från ytterligare imageförluster.

Källenius ska ha informerat Toto Wolff om överenskommelsen och förklarat för honom att han ska dra tillbaka protesten mot Ferrari. F1-Insider skriver nu att Red Bull tagit på sig rollen att driva frågan vidare.
– Det hela har en besk eftersmak, sa Christian Horner till Auto, Motor und Sport.
– Det handlar om mycket pengar för vår del. Det skiljer nästan 200 miljoner kronor mellan en andra och tredjeplats i VM och för våra medarbetare handlar det om bonusutbetalningar. Det kan vi inte bara låta bero.

Arbetet fortsätter i fabriken

Annars handlar F1 (precis som resten av nyhetsbevakningen) mycket om coronaviruset. En mekaniker hos McLaren testades positivt för viruset inför tävlingen i Australien, 14 medarbetare sitter i karantän och även Pirelli har en medarbetare som testats positivt.
Nu har F1 skrivit ett brev till alla fans och förklarar sin syn på det som inträffade i helgen:

Hur F1 funderar kring fortsättningen kan du läsa här.

Ferrari har stängt sin fabrik i Maranello medan de team som har sina fabriker i Storbritannien fortfarande har öppet och arbetar.
– Vi har inte haft något fall i någon av våra fabriker och vi följer myndigheternas råd i Storbritannien. De medarbetare som varit i Australien kommer att sitta i karantän i 14 dagar när de kommit hem, hälsar Mercedes pressavdelning.

Alternativ racing

När det gäller IndyCar och Indy 500 kom ett meddelande där man berättar att målsättningen är att köra Indy 500 den 24 maj och att man förbereder fför att göra det under rådande omständigheter, men  oavsett vad de säger nu ska vi nog förbereda oss på att Month of May kanske inte blir den månad vi alla hade hoppats på. Tyvärr.

Såg ni Felix Rosenqvist i helgens E-sportevent? Det pratas om att det blir nya race i helgen som kommer. Så ni som behöver någonting att komplettera ”Drive to Survive” med kanske ska testa E-sport?

Vill du ha en känsla av hur det är? Kolla klippet nedan:

 

Må fint, till dess att vi hörs igen.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB