Startsida / Inlägg

Red Bulls krav inför Portugal Grand Prix i Formel 1

av Anna Andersson

Inför Portugal Grand Prix i Formel 1 lägger Red Bulls Helmut Marko pressen på Alexander Albon. Thailändaren måste kunna matcha Max Verstappen – om han vill stanna i teamet. Lyckas han inte med byts han ut. Mot en förare som i dag inte finns inom Red Bulls familj.

Portugal Grand Prix i Formel 1
Oro kring framtiden (TT)

–Renault, McLaren och Racing Point fortsätter att byta platser och ta poäng från varandra, vår andraplats i mästerskapet är inte hotad. Därför så tycker jag inte att det är nödvändigt för oss att ta tag i det i år, säger motorsportkonsluenten Helmut Marko enlgit Sky.

– Men det är klart att vi behöver vara betydligt jämnare nästa år om vi vill utmana i kampen om VM-titeln. Det Albon saknar är jämnheten.

Därför behöver Alexander Albon  nu visa att han är betydligt jämnare, har en högre lägsta nivå och att han kan köra hem poäng åt teamet.

Annars så kommer Red Bull att hitta en annan lösning.

– Om Albon inte uppfyller våra förväntnignar måste vi titta utanför vårt förarprogram, säegr Marko och påpekar att det finns två alternativ:

– Antingen Hülkenberg eller Perez.

Kvalet till Portugal Grand Prix i Formel 1

I kvalet till Portugal Grand Prix i Formel 1 var det Lewis Hamilton som var snabbast. Han valde en annan taktik än Valtteri Bottas och tog sig förbi i det allra sista försöket. Bottas var besviken över att han valde att köra ett snabbt varv medan Hamilton körde tre.

–Vi valde mediumdäcken eftersom de kändes bättre, och vi  diskuterade om vi skulle köra ett varv eller två. Jag valde ett varv med mindre bränsle ombord, Lewis valde att köra fler. Jag borde också ha gjort det, sa Bottas.

Mer om kvalet läser du här.  Där finns också startuppställningen.

Notera att Hamilton, Bottas och Charles Leclerc (plats fyra) startar på mediumdäcken, Verstappen (plats tre) däremot på soft.

Miss av Ricciardo

Daniel Ricciardo tog en pallplats senast, men i Portugal så gjorde han en miss i kurva elva och körde av i Q2. Trots det tog han sig vidare till Q3, men där kunde han inte köra någonting efter missen i Q2. Han har nu 11-1 på Ocon i kvalstatistiken, undrar hur mycket det ligger i ryktet att Pierre Gasly är på gång till Renault?

Notera också att domarna kommer att undersöka en incident mellan Pierre Gasly och Sergio Perez efter kvalet. Det kan påverka startuppställningen.

Återigen var varken Haas eller Alfa Romeo tillräckligt snabba för att ta sig vidare till Q2. En besvikelse, enligt Kimi Räikkönen. Inte heller Williams Nicholas Lafiti tog sig vidare, han startar från sista ruta i morgon.

Lite kul kuriosa, Williams bil med nummer sex har vunnit de två senaste deltävlingarna som avgjorts i Portugal. Det är rätt höga odds på att Lafiti fixar det i år…

Avslutning i IndyCar

Missa inte att det är avslutning i IndyCar denna helg också. I St Petersburg.

Här är tiderna som gäller

Lördag 24 oktober
Fri träning: 16.55-18.25
Kval: 
21.05-22.20

Söndag 25 oktober
Warm-up: 
15.40-16.10
Race (100 varv):
 19.20

 

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB