Startsida / Inlägg

McLaren erkänner: Besvikna på Ricciardo

av Anna Andersson

Vi har fått in ett datum för Rally Sweden 2022, men först Formel 1!

Daniel Ricciardo bytte Renault mot McLaren för att slåss om pallplatser och segrar.
Istället har han blivit krossad av sin teamkollega – och nu anser även McLaren att han är en besvikelse.
– Vi förväntade oss att han skulle vara snabbare, säger teamchef Andreas Seidl.

Datum för Rally Sweden 2022
Bevsiken Ricciardo (TT)

Daniel Ricciardo bytte Red Bull mot Renault, han hade vunnit race men ingen titel och hoppades hitta lyckan hos det hårdsatsande franska fabriksteamet.
Men redan innan fjolårs säsong startade bestämde hann sig för att lämna Renault för McLaren och bli teamkollega med Lando Norris, den unge britten som gjorde ett par överraskande resultat redan i fjol.
Den flytten har varit allt annat än enkel.

Lando Norris har kört hem pallplatser, han tog en start i första startled i Österrike senast och han fajtas mot Mercedes. Han är den ende föraren som tagit poäng i varje lopp i år och han ligger fyra i VM med sina 101 poäng. Tre poäng från en bronsplats.

”Trodde Ricciardo var snabbare”

Daniel Ricciardo har däremot inte hittat farten, haft svårt att kvala och inte skrapat i hop mer än 40 poäng vilket räcker till en åttondeplats i VM.
Det är långt under förväntningarna. Ricciardo som är en av fältets bättre betalda förare har blivit krossad av sin teamkollega.
– Jag tror inte att han förväntade sig att det skulle vara så svårt att byta team, säger McLarens teamchef Andreas Seidl till RTL.
– Han är besviken. Det är vi med. Vi förväntade oss att han skulle vara betydligt snabbare.

Samtidigt är jag övertygad om att det kommer att fungera vid något tillfälle.
Daniel Ricciardo är själv besviken och inser att han måste anpassa sin körstil till den nya bilen, inte tvärt om.
– Jag har inte karat av att få mina styrkor att fungera tillsammans med bilen. Jag måste hitta nya styrkor, säger hann till motorsporttotal.
– Just nu är det så att mina styrkor ger mig en fördel på vissa ställe,kanske två kurvor per varv. Men när jag får till det över ett helt varv är det en fördel för mig.
Han fortsätter.
– Bilen har också styrkor och svagheter. Troligen är det så att mina styrkor troligen är där bilen är något svagare. Därför måste jag försöka nyttja bilens styrkor ännu bättre.

Datum för Rally Sweden 2022

I helge är det ingen F1, däremot Formel E med Joel Eriksson. Alla tider hittar du här. Vill du planera resten av sommaren efter F1:s program hittar du kalendern här. Det har skett vissa förändringar och denna kalender är uppdaterad.

Datum för Rally Sweden 2022
Får vi se Oliver Solberg i WRC? (TT)

Jag kan också passa på att berätta att ett datum för Rally Sweden 2022 är klart. Tävlingen avgörs kring Umeå mellan den 24-27 februari nästa år.
– Vi har fört dialog med WRC Promoter om datumet och är helt överens om att det bästa för hela rally-VM är att undvika kollisionen med OS och därför läggs tävlingen senare än normalt, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.
– Vädermässigt ser det i Umeåregionen ut att vara till vår fördel att köra senare i februari och övriga faktorer inom besöksnäringen såsom boendekapacitet har vi också fått positiva besked på. Då det är ett första år för oss i Umeå är det också välkommet med lite mer förberedelsetid.

Ha en trevlig helg!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB