Startsida / Inlägg

F1 på Silverstone: Kan Red Bull utmana Mercedes

av Anna Andersson

Fem segrar på fem lopp. Nu ser Red Bull fram emot F1 på Silverstone.
– Vår bil kan vinna på alla bantyper vi har kört på i år och om vi vinner på Silverstone kan vi se positivt på VM-titeln, säger Helmut Marko.

Red Bull tog 77 poäng på de senaste tre loppen, Max Verstappen vann de två i Österrike och inför F1 på Silverstone har Red Bull tagit över som det team alla jagar.
– Det kommer andra banor och andra gummiblandningar, men titta på McLaren. När allt passar är de plötsligt med och kämpar i toppen. Vi vet också att Mercedes är starka och vi vet vad de kan leverera. Samtidigt kännns det lugnande när vi vinner så överlägset.
Red Bull har hela tiden haft som målsättning att uppdatera bilen fram till sommaruppehållet i augusti och den planen ligger fast.
– Vi behåller vår plan.  Den garanterar att vi fortsätter utvecklingen av årets bil och har ingenting med utvecklingen av nästa års bil att göra, säger Red Bulls motorsportkonsult Helmut Marko till Motorsportmagazin.

F1 på Silverstone – Mercedes eller Red Bull?

F1 på Silverstone
Lewis Hamilton har sju segrar på Silverstone, denna  2017 (TT)

Nu väntar F1 på Silverstone. Det är en bana där experterna förväntar sig att Mercedes kommer att vara med i kampen om segern. Lewis Hamilton har tagit tre segrar på de fem senaste loppen och förra året lyckades Red Bull vinna ett av loppen sedan Mercedes haft problem med däcken. Till årets deltävling kommer Mercedes dessutom med uppdateringar för att Hamilton ska kunna knapra in poäng i kampen om VM-titeln. Max Verstappen som nu har 32 poängs försprång i kampen om VM.

– Vi hade en väldigt bra bil i Österrike och kunde dominera. Men nu måste vi säkerställa att vi är med i toppen även på Silverstone. Vi måste se till att vi har en bil som kan konkurrera om segern där också, säger Max Verstappen enligt motorsporttotal.
Det kommer att bli en spännande helg på Silverstone nästa vecka. Där ska det för första gången köras ett sprintkval på lördagen, det är ett test som ska genomföras vid tre deltävlingar i år. Under nästa vecka kommer jag naturligtvis gå in närmare på vad det innebär och vilka tider som gäller.

VM-medaljör Carlos Reutermann är död

Formel 1 har sorg. Carlos Reutermann, VM-tvåa 1981, har avlidit vid en ålder av 79 år.
Reutermann tävlade i Formel 1 under tio år, vann 12 GP-lopp och är vid sidan av Juan Manuel Fango den mest framgångsrika F1-föraren från Argentina. Efter sin racingkarriär arbetade Reutermann politiskt, han var guvernör i sin hemprovins Santa Fe medlem av den argentinska senaten.
Reutermann drabbades av cancer 2017. Han har under våren lidit av en sviktande hälsa och opererades den 21 maj. Ungefär en månad senare försämrades hans tillstånd och i veckan avled han.

Ni är många som reagerat på de straffsom domarna delade ut  i Österrike, så även den tidigare F1-föraren Juan Pablo Montoya.
– Den bästa reaktionen hade Lando Norris. Han sa ” Varför fick jag det straffet? Han var utanför! ” och han har så rätt, säger Montoya till Motorsport TV.
– Det är helt galet och det knepiga är att Lando fick straffet när han kört 30 varv till, eller i alla fall tio. Då har man ju glömt vad det var som hände.

Vad tyckte du om de omdiskuterade situationerna?

Det har också skett förändringar i F1-kalendern. Här hittar du det.

Ny svensk VM-chans

Joel Eriksson får en ny chans i elbils-VM, Formel E. Helgens deltävling avgörs i New York och återigen tävlar 23-åringen för det amerikanska teamet DRAGON / PENSKE AUTOSPORT.
– Jag är väldigt glad över att få ännu en chans att bevisa vad jag kan i Formel E, säger Joel Eriksson.
– Det känns otroligt stort att få den här möjligheten att köra två VM-race mitt i New York. Det blir en oerhört prestigefylld tävling, av uppenbara skäl.
Tävlingen sänds på Eurosport.

Lördag 11 juli
Fri träning 1: 14.00-14.45
Fri träning 2: 16.15-16.45
Kval 1: 18.30-19.30
Race 1 (45 min + 1 varv): 22.30

Söndag 12 juli
Fri träning 3: 13.15-14.00
Kval 2: 15.30-16.30
Race 2 (45 min + 1 varv): 19.30

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB