Startsida / Inlägg

”Verstappen nobbade Mercedes”

av Anna Andersson

Dagens F1-blogg ger dig nyheterna kring The F1 Sprint på Monza, reglerna som ändrats efter Storbritannien GP och det senaste snacket kring kalendern. Men först dagens snackis:

Max Verstappen tackade nej till Mercedes.
Därför förlängdes kontraktet med Lewis Hamilton.
Det hävdar Ralf Schumacher.
– Som jag ser det är det, det enda alternativet, säger den tidigare F1-föraren.

I juli presenterade Mercedes Lewis Hamilton som förare för 2022 och 2023. Enligt Ralf Schumacher, tidigare F1-förare, bror till Michael Schumacher och numera F1-expert för tyska Sky Sport finns det bara en anledning till att Mercedes tog det belsutet.
Max Verstappen hade redan tackat nej.
– Som jag ser det betyder den kontraktsförlängningen enbart att Max tackade nej till Mercedes. Jag tror att Mercedes hoppades att de skulle kunna knyta till sig Max för att kunna säkra sin egen framtid. Det gick inte och då var Lewis det enda alternativet, säger Ralf Schumacher till  tyska Sport Bild.

F1 Sprint på Monza
Ralf Schumacher körde  F1 i tio år, bland annat för Toyota (AP Photo)

Han påtalar även att han ser fram emot en spännande avslutning av säsongen och jämför årets duell med de heta duellerna för ungefär 30 år sedan.
– Det blir spännande att se om Mercedes kan vända på detta, Red Bull har mer att plocka fram och har knappast visat allt än. Mercedes har den bästa motorn, men det är något som inte stämmer med bilen, förklarar Schumacher.
– Det kommer att bli en duell mellan Hamilton och Verstappen. Jag hoppas att ingen skadar sig. Hamilton och Verstappen påminner mig om Senna och Prost, det sätt som de hotade varandra.

F1 Sprint på Monza och nya regler

F1 Sprint på Monza
F1 Sprint på Monza (AP)

Snacket kring incidenten på Silverstone fortsätter och nu har FIA varnat F1-teamen.
De får inte längre besöka domarna under ett lopp. Bryter de mot den nya regeln riskerar de en bestraffning.
Anledningen till de ändrade reglerna är att både Mercedes Toto Wolff och Red Bulls Christian Horner gick till domarna för att diskutera kollisionen mellan deras förare under loppet och även meddela sin sida av saken.
Enligt de nya reglerna riskerar teamen allt från en varning till att diskvalificeras om de besöker domarna under pågående tävling.

Precis som förväntat blir årets andra F1 Sprint på Monza i Italien den 10-12 september. Den tredje sprinten planeras utanför Europa, men vart är inte klart än.
Under tävlingshelgen på Monza väntas följande tidsprogram:

Fredag:
14.30-15.30 Träning
18.00-19.00 Kval
Lördag:
12.00-13.00 Träning
16.30 The F1 Sprint på Monza. 18 varv.
Söndag:
15.00 Italien GP

Mer om F1 sprint läser du här.

Japan ut, Qatar in?

Räkna med ännu fler förändringar i kalendern för F1 2021.
Japan har meddelat att de lämnar ett besked före den 10 augusti, därefter måste nämligen alla containers skickas från Europa. Just nu pågår OS i Japan, men utan publik och där har redan tävlingen i WEC på Fuji den 24 september och motoGP-loppet på Motegi den 3 oktober ställts in.
Tävlingen i Japan skulle kunna ersättas med ett extra lopp i USA, då det blir tävlingar tre veckor efter i varandra i USA och Mexiko under oktober månad.

Ett annat problem är tävlingen i Brasilien, där arrangören vill genomföra loppet, men pandemin fortfarande har ett starkt fäste och det dessutom är många länder i Europa som kräver en 14 dagar lång karantän efter en återkomst från Brasilien.

Ett förslag är då att flytta tävlingen i Brasilien till i mitten av november för att sedan resa vidare till Mellanösten där det i nuläget inte är samma hårda regler på katrantän och kombinera Brasilien GP med tävlingarna i Saudi Arabien och Abu Dhabi i december. I samband med det förslaget dyker ytterligare ett alternativ upp, en deltävling i Qatar, på Losail International Circuit, där MotoGP regelbundet tävlar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB