Startsida / Inlägg

Hamilton: Red Bull favoriter inför Ungerns GP

av Anna Andersson

En vecka kvar till kvalet av Ungerns GP – och det kan bli en historisk helg.

Lewis Hamilton kan vinna sin 100:e GP-seger.

Ungerns GP
Redo för att skriva historia? (TT)

– Loppet på Silverstone var ett steg framåt för oss. Jag tror att banan i Ungern passar Red Bull, jag vet inte varför, kanske har de mer downforce? Tack vare det nya reglementet förlorar de inte lika mycket downforce som tidigare år, säger Hamilton.

Nu väntar Ungerns GP och det brukar vara varmt i Budapest så här års. Där är det svårt att köra om, un derlaget är ojämnt och det är väldigt hoppigt i bilen.
– Det blir svårt att slå dem. Det är svårt att köra om, utan man får försöka med en annan strategi. Samtidigt hoppas jag att det fortsätter att vara så jämnt mellan oss som förra helgen.
Britten kan ta sin nionde seger i Ungerns GP och bli den föraren i F1-historien som vunnit ett och samma lopp flest gånger.
Just nu delar han den positionen med Michael Schumacher, som vunnit Frankrike GP åtta gånger. Hamilton själv har vunnit åtta gånger i Storbritannien och Ungern, samt sju gånger i Kanada.
Schumacher har också sju segrar i Kanada och sju i San Mario.

Snabba nyheter inför Ungerns GP

Ferraris båda förare Carlos Sainz och Charles Leclerc hari veckan testat på Fiorano, Ferraris testbana. De använde sig av en SF71H från 2018, vilket är enligt regelverket.

Det pratas om Mick Schumacher och Alfa Romeo, men farbror Ralf Schumacher vill se en annan lösning. Samma lösning som Bernie Ecclestone föreslog för ett par dagar sedan.
– Precis. Jag håller med. Alpha Tauri med teamchef Frans Tost är mitt första val för Mick, säger Ralf Schumacher till tyska Sky.

Han kommenetrade dessutom bilderna på Sebastian Vettel, när denne samlade skräp på läktaren efter loppet.

– Jag tycker att det är riktigt fint att han samlar upp skräpet, men jag hade blivit riktigt glad om han hade skrapat i hop några poäng också, sa Schumacher.

I går bekräftades nästa F1 Sprint. Du läser det här.
Sedan kan du givetvis läsa mer om de hårda orden mellan Mercedes och Red Bull här och helgens tävlinng som kan vara Valtteri Bottas sista chans.

Häng med i veckan som kommer, OS till trots blir det ett nytt inlägg om dagen. För att försöka undvika den värsta OS-stormen kommer det att publiceras under eftermiddag/tidig kväll.

Tack för att du läser.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB