Startsida / Inlägg

En dålig dag på jobbet

av Anna Andersson

Marcus Ericsson fortsätter att visa fin form.

Han är femma i mästerskapet – med chans att nå totalsegern.

– Är en nionde plats en dålig dag på jobbet, är man i rätt bra form, säger han.

Svensken hörde av sig efter Indianapolis GP, en tävling som återigen gav honom en plats bland de tio bästa och han understryker att han är den förare som tagit flest poäng på street och roadcourses i år.

–  Indy GP nr 2 var väl en hyffsad dag, säger han till Sportbladet.

–  Warm up gjorde mig hoppfull inför racet där jag hade elfte startruta. Tyvärr hade jag  lite problem med de svarta  däcken under inlednigen av racet och tappade ett par placeringar.

Han fortsätter:

– När vi sedan fick på de  röda däcken  tyckte jag inte att bilen hade den  balans som jag  kände  jag var nöjd med på morgonen. Jag hade lite för mycket överstyrt och hade problem att hålla däcken  vid liv hela stintarna. Det var  inte helt optimalt. Det blev bättre under racets gång, men låg där i mitten på  fältet. När det  sedan blev två säkerhetsbilar på på slutet så fick jag en ny chans att ta mig upp  några platser. Jag är nöjd med att ta mig upp från 13:e plats till den nionde och ta en stabil topptio placering. Det var ett helt okej resulta, även om vi hade velat mer. Som tur var är det ett nytt race i helgen.

Ericsson är femma i mästerskapet, men bara 62 poäng från ledningen och det återstår fyra lopp. Mer om loppet och Felix Rosenqvists helg i Indianapolis läser du här. Nästa helg avgörs årets sista ovaltävling.

Oliver Solberg och bilen som dog

Oliver Solberg var  på väg mot sin första seger som rallyproffs. Men inte heller den här gången fick svensken fira. Bilen kom aldrig till startlinjen på grund av ett elfel.
19-åringen ledde WRC2-klassen i rallyt med mer än 3 och en halv minut, vilket är ren utklassning i rally-VM.  På väg från serviceparken i Ypres till formel 1-banan Spa-Francorchamps ”dog” bilen.
– Den bara stannade längs vägen. VI försökte allt vi kunde för att ta reda på vad som var fel och reparera bilen, men utan resultat. Naturligtvis är det en besvikelse att uppleva att en seger bara försvinner från våra händer på det sättet, säger Oliver Solberg.

Tom Kristensson tvingades bryta tävlingen på fredagens sista sträcka efter att han touchat ett träd och skadat hjulupphängningen.

Nästa VM-rally äger rum i Grekland. Classic Rally Acropolis körs helgen den 9 till 12 september.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB