Startsida / Inlägg

Morddrama skakar Formel 1

av Anna Andersson

Motorsportvärlden har sorg. Nathalie Maillet, VD för racerbanan Spa-Francorchamps, har hittats död.
Hennes make är misstänkt för att ha mördat henne innan han själv tog sitt eget liv.

Två veckor innan Formel 1 tävlar på den klassiska banan Spa-Francorchamps skakas motorsporten av en fruktansvärd historia.

Tidigt söndag morgon hittades Nathalie Maillets livlösa kropp i ett hus i belgiska Gouvy. Enligt uppgifter i olika medier hittades där ytterligare två döda kroppar, en man och en kvinna.
Polisen undersöker nu fallet.
– Runt klockan 02.30 informerade polisen mig att det hade begåtts ett dubbelmord, samt ett självmord i huset på Rue de Houffalize, säger borgmästaren Veronique Leonard till ’La Derniere Heure’.

Nathalie Maillet är död – mordet skakar Formel 1

Tidningen antyder att det handlar om ett triangeldrama, mellan Maillet, hennes make och ytterlighare en kvinna.
Enligt åklagaren fann polisen tre döda kroppar, två kvinnor och en man i huset i Gouvy strax efter midnatt. Alla tre hade skottskador.
– Enligt den information som vi har fått har mannen frivilligt använt sitt vapen för att döda de båda kvinnorna, vilket även inkluderar hans hustru. Därefter tog han sitt eget liv, säger åklagarmyndigheten i ett uttalande som publierats av motorsport.com.
Maillet blev 51 år gammal och tog över jobbet som VD på Spa-Francorchamps den 1 juli 2016. Hon har arbetat hårt för att modernisera banan och för att locka fler serier vid sidan av Formel 1 och WEC till Spa-Francorchamps. Under hennes tid som VD har även VM i rallycross tävlat på banan och hon mördades natten innan den avslutande etappen av Belgiens VM-rally avgjordes på Spa-Francorchamps.

Formel  1 återvänder till Spa-Francorchamps

Formel 1 har just nu sommaruppehåll, men mästerskapet startar om på Spa-Francorchamps i Belgien om ungefär två veckor. Formel 1 har tävlat på banan sedan 1950 då  Juan Manuel Fangio vann i en Alfa Romeo. Det ärplats för både glädje och sorg, där exempelvis Michael Schumacher debuterade år 1991 och där F2-föraren Anthoine Hubert kraschade så illa att han avled år 2019.

Schumacher på Spa-Francorchamps 1992 (TT)

I helgen har bloggen annars fokuserat på IndyCar. Här kan du läsa Felix Rosenqvists tankar efter sitt lopp i Indianapolis. Här berättar Marcus Ericsson om att det ändå känns okej när en niondeplats anses vara en dålig dag på jobbet. Oliver Solberg förklarar också varför han tvingades bryta WRC2 inför de avslutande etapperna på just Spa-Francorchamps.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB