Startsida / Inlägg

Jean Todt med detaljer kring Michael Schumachers hälsa

av Anna Andersson

Snart kan du se Michael Schumacher i en ny dokumentär.
Den 15 september släpps den av streamingtjänsten Netflix.
Det är den enda dokumentär som familjen har stöttat.

Michael Schumacher i ny dokumentär
Michael Schumacher i ny dokumentär (TT)

Hustrun Corinna och barnen Gina och Mick, som numera själv kör Formel , ska enligt Netflix bidra med väldigt personliga intervjuer. Filmen är 112 minuter lång och ska ge en helt ny inblick i personen Michael Schumacher.
I filmen kommer också Jean Todt, tidigare teamchef för Schumacher hos Ferrari och nuvarande president i det internationella bilsportförbundet, brodern Ralf, som också tävlade i Formel 1, samt Mr F1 Bernie Ecclestone till tals. Även tidigare konkurrenter som Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, David Coulthard och Damon Hill intervjuas. Andra F1-profiler som Flavio Briatore, Willi Weber, Luca di Montezemolo och Piero Ferrari ger även sin bild av Michael Schumacher.

Michael Schumacher i ny dokumentär

Michael Schumacher i ny dokumentär på Netflix
Michael och Corinna Schumacher (TT)

Tysken som kom från gruvområdet i Kerpen tog sig ut i världen via team som Jordan, Benetton, Ferrari och slutligen Mercedes, men samtidigt var han extremt privat när det gällde hans familjeliv.

Schumacher avslutade sin karriär för andra gången år 2012 då han ersattes av Lewis Hamilton och han har faktiskt haft en viktig roll i de framgångar som Mercedes har haft sedan 2014. Han var med och byggde upp teamet efter Mercas återkomst till F1 2010 och även om han inte var framångsrik på banan satte han ramarna inom teamet.

De senaste åren har det varit tyst kring Michael Schumacher. Han skadades svårt i en skidolycka i december 2013 och familjen har inte kommunicerat några närmare detaljer kring hans hälsotillstånd sedan dess. Han har hunnit fylla 52 år och vårdas numera i hemmet i Schweiz.
– Tack vare läkarnas arbete och hustrun Corinna, som ville att han skulle överleva, lever han fortfarande, säger Jean Todt enligt Sport Bild.

– Men det har fått följder och just nu kämpar man mot dessa följde . Vi hoppas att saker och ting långsamt blir allt bättre.

Todt har tidigare berättat att han har en fortsatt nära kontakt med familjen Schumacher, att han ser Mick nästan som sin egen son och att han besöker Schumachers hem två gånger i månaden. Ofta tittar han och Michael på Formel 1 tillsammans och han har också varit ett stöd för Corinna.
– Efter skidolyckan den 29 december 2013 har jag tillbringat mycket tid tillsammans med Corinna. Hon är en fantastisk kvinna och leder familjen. Det här hade hon inte räknat med. Det hände så plötsligt och hon hade inget annat val, säger Todt till tidningen.

Present från familjen

Snart visas alltså Michael Schumacher och hans liv upp i ny dokumentär. Tysken vann sju VM-titlar i Formel 1, fem av dem med Ferrari. Han vann 91 GP-lopp och är en av de största stjärnorna i sportens historia.
Samtidigt som han hade många riktiga rivaler och extremt hårda fajter på banan var han väldigt mjuk och omtyckt vid sidan av.
– Dokumentären är en present från familjen till en älskad make och pappa, förklarar Schumachers manager Sabine Kehm.

Formel 1 har fortfarande sommarbreak, allt arbete som har med bilarnas utveckling att göra är förbjudet och fabrikerna är stängda. I helgen lägger F1-bloggen därför fokus på IndyCar och deltävlingen i Indianapolis. Du  hittar en artikel med kommentarer från Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist här. 

Där finns också helgens tider och streamingmöjligheter.

Vill du läsa mer F1? Läs inlägget om Reine Wisell. Det är den första av ett flertal artiklar om tidigare svenska F1-förare som kommer att presenteras här på bloggen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB