Startsida / Inlägg

”I en position där jag kan utmana om mästerskapet”

av Anna Andersson

Marcus Ericsson är i storform.
Efter klassikern Indy 500 är han den förare som tagit flest poäng av alla. Han har två segrar och en andraplats på fem lopp.
– Nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen och se om jag kan sätta mig i en position där jag utmana om mästerskapet, säger han.

Ericsson
Med häng på täten (INDYCAR)

Förra helgen vann svensken sitt andra lopp  i IndyCar för säsongen. Trots en miss i kvalet och en kollision redan under inledningen av loppet gav han inte upp. Istället gav han sig själv möjligheten att vinna loppet.
– Det var en grym dag och ett grymt race. Det är jag väldigt glad över, säger Ericsson som tidigare har sagt till F1-bloggen att det var karriärens bästa lopp.
Nu fortsätter IndyCar i Indianapolis och det är återigen dags för en traditionell racerbana och Ericsson är mycket väl medveten om vilka möjligheter han har.

Marcus Ericsson femma – med häng på  täten

Han är nu femma i mästerskapet – men bara fyra poäng från Josef Newgarden som är fyra.
– Jag har tagit in i mästerskapet och är inte heller speciellt långt efter Alex Palou som leder, säger Ericsson.
Det skiljer 49 poäng mellan Ericsson och teamkollegan Palou när fem lopp återstår av säsongen. Eftersom en seger ger 50 poäng och en maxad helg ytterligare ett par poäng är det fortfarande mycket som kan hända i mästerskapstabellen.

Ericsson
Ericsson med en seger i Nashville (TT)

– Jag är den förare som tagit flest poäng efter  Indy 500 och det med en stor marginal. Det känns som om formen är hur bra som helst och det är kul att det är race i helgen igen, säger Ericsson.
– IMS är en bana som vi känner väl, det känns som om vi har gjort framsteg med bilen och vi bör kunna hota om en seger den här helgen också. Det är målsättningen och jag är väldigt laddad.

Hur går dina tankar inför avslutningen av säsongen?

– Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, det är fem race och många poäng kvar att slåss om. Jag tar hela tiden in på täten av mästerskapet, säger Ericsson.
– Vi har höga målsättningar och ska vara med och slåss om segrar så det är bara kul att det är ett nytt race direkt.

Felix Rosenqvist tror på framsteg

Felix Rosenqvist ( Arrow McLaren SP)

Även Felix Rosenqvist har fina minnen från den senaste helgen då IndyCar tävlade i Nashville. Han gjorde ett bra kval och tog sig till Fast Six. I racet slutade han åtta, vilket är säsongens bästa resultat.

Nu väntar en traditionell racerbana som teamet har haft lite trassel med tidigare i år.

– Tillbaka på Indy GP-layouten igen, och jag tror att det här blir en helg där vi som team kommer få många svar, säger Felix Rosenqvist.

– Vi hade det tufft på den här banan förra gången, så det här är ett bra tillfälle att mäta de framsteg vi tror och känner att vi har gjort sedan dess. För oss på bil #7 var helgen i Nashville ett stort steg framåt, mwed vårt bästa race hittills. Det ger oss en bra grundkänsla in i den här helgen, och vi är definitivt sugna på betydligt mer!

Notera att Felix är klar för nästa år och att F1-teamet McLaren har köpt majoriteten av aktierna i teamet. Du läser mer här.

TIDSSCHEMA

NTT INDYCAR SERIES | Rd. 12

Big Machine Spiked Coolers Grand Prix
Indianapolis Motor Speedway (USA)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 13 augusti
Fri träning: 21.00-22.00
Kval: 01.00-01.50 (natten mot lördag)

Lördag 14 augusti
Warm-up: 14.45-15.15
Race: 18.45

TV (LIVE): V Sport Motor och Viaplay

Timing i IndyCara App:

Banlayout:

••••

I gårdagens blogg tog jag er med till 1970-talet. Reine Wisell berättade ärligt och rakt om minnena från hans karriär. Du hittar texten här.

Det kommer ytterlugare delar framöver, så passa på att komma in hit till F1-bloggen regelbundet.

Här hittar du ytterligare två delar ur artikelserien om de svenska förarna i som tävlat i Formel 1. Där finns bland annat en lång intervju med Stefan Johansson och ett lika långt och givande samtal med Marcus Ericsson om åren i Formel 1.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB