Startsida / Inlägg

Hamilton: I kärlek och krig är allt tillåtet

av Anna Andersson

Nu ska kampen mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton avgöras.
Det är årets stora duell och Anthony Hamilton är tydlig:
– I kärlek och krig är allt tillåtet.

Max Verstappen och Lewis Hamilton
Inga fiender, men konkurrenter (TT)

Temperaturen inför avgörandet av VM i Formel 1 stiger. Fem omgångar återstår och Max Verstappen har tolv poängs försprång.
Under fredagens träning inför USA:s GP visade Max Verstappen Lewis Hamilton fingret efter en incident på banan och stämningen är spänd.
I alla fall utåt.

– De är som boxare, de vill in i ringen samtidigt, men jag garanterar att när allt är över kommer de att krama om varandra och skratta, säger Anthony Hamilton, pappa till den flerfaldige världsmästaren till talkSPORT.
Han hävdar att det inte finns något ont blod mellan de båda VM-kombatanterna.
– Nej, det stämmer inte. De två är bara tuffa konkurrenter.

Krig mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton ?

Trots det uttalandet har det verkat vara något helt annat än bara en konkurrenssituation i år. På Silverstone var Max Verstappen märkbart irriterad sedan han kolliderat med Hamilton och kört av. Ett par veckor senare var det dags för nästa kollision, den gången på höghastighetsbanan i Monza, Italien.

Därefter var språket mellan dem båda allt annat än vänligt, precis som under fredagens träning när Verstappen kallade Hamilton för dum idiot.
– Det är tävling. Om du är snäll mot din motståndare och släpper gasen kommer du att förlora, säger pappa Hamilton.
– Det är racing. Det går att vara kompisar vid sidan av banan, men när du fajtas är det en sak som gäller. I kärlek och krig är allt tillåtet.

Snabba nyheter

Sebastian Vettel är den förare som gjorde flest omkörningar i USA. Han är också den förare som kört om flest konkurrenter under den här säsongen.

Flest omkörningar 2021
1. Sebastian Vettel: 102 omkörningar
2. Fernando Alonso: 100
3. Carlos Sainz: 95
4. Lance Stroll: 90
4. Sergio Perez: 90

Williams låter Jack Aitken köra FP1 i Abu Dhabi. Britten ersatte George Russell i Bahrain 2020 ( Russell körde för Mercedes eftersom Hamilton var sjuk) och han gjorde sedan ett Young Driver Test för Williams 2020. I år var han inblandad i en svår olycka under 24-timmarsloppet på Spa och drabbades av ett par frakturer, men nu är han redo för F1 igen.

I dag är det 24 år sedan Mika Häkkinen vann sitt första F1-lopp.

Hulken testar Felix bil

Sedan har Nico Hülkenberg testat IndyCar för Arrow McLaren SP. Han testade Felix Rosenqvists bil på Barber Motorsports Park.
Hulken kallade bilen för ett ”rattmonster” eftersom det inte finns någon servostyrning och menade att det var svårt att köra den.
– Det tog ett tag innan jag trivdes i bilen, men på eftermiddagen kom både farten och varvtiderna och det var riktigt roligt, säger han.

Hulken var dock långsammast var de förare som testade. Vad testet betyder är det ingen som svarar på. McLaren planerar för en tredje bil efter 2023, men det kan kanske bli inhopp innan dess.
– När vi pratar om ännu en testdag så måste vi se vad han kan göra på en oval, för att locka fram lusten att köra på banor som Texas och Gateway. Nu vet vi vilken förartyp Nico är och vilken talang han har. Vi behövde inte en dag för att inse att den killen är bra, säger McLarens teamchef Taylor Kiel till motorsporttotal.com.

– När de gäller framtiden behöver vi ta ett par beslut rätt snabbt, men vi har lyxen att inte ha planerat in en tredje bil på full tid före 2023. Med andra ord har vi lite tid att hitta personal. Vi har många förare som vill köra oss och nu ska vi lägga pusslet samt förbereda teamet för att köra tre bilar 2023.

David Malukas, tvåa i Indy Lights, var snabbast med 1.06,398. Hulken körde på 1.07,455 som bäst under sitt första IndyCar test. Även Ryan Hunter-Reay och Andrettis juniorförare Devlin DeFrancesco och Kyle Kirkwood körde.
Du missade väl inte gårdagens artikel om Milla Sjöstrand, 13, som är en av fyra tjejer som klämpar om en plats i Ferraris förarakademi? Du läser texten här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB