Startsida / Inlägg

Ecclestone: Tror inte Hamilton kommer tillbaka

av Anna Andersson

Slutar Lewis Hamilton i Formel 1 ? Han har rensat i sina sociala medier. Han bojkottade FIA:s prisutdelning och har inte synts till sedan han dubbades till riddare. Nu tätnar ryktena kring hans framtid.
– Jag tror inte att han kommer tillbaka. Han är allt för besviken, säger Bernie Ecclestone.

Slutar Lewis Hamilton i Formel 1
Lämnar Lewis Hamilton F1 eller har han bara tagit en paus frånoffentligheten? (TT)

Den tidigare F1-gurun är inte den enda som undrar var Lewis Hamilton håller hur och hur den tidigare världsmästaren mår. Britten, som normalt sett är enormt aktiv på sina sociala medier har inte lagt ut någonting efter kvalet till Abu Dhabis GP. Det vill säga dagen innan han förlorade VM-titeln till Max Verstappen. Sedan dess har han bara synts till vid ett tillfälle, när han dubbades till riddare av Prins Charles.
Han har dessutom rensat på sin Instagram ochSlutar Lewis Hamilton i Formel 1 avföljt alla konton. Han följer inte Formula 1, inte sitt team Mercedes och inte något annat konto heller.

Slutar Lewis Hamilton i Formel 1?

Han har  även plockat bort ordet Formel 1 ur sin bio på Instagram och det gör att det den frågan som ställs av många just nu är: Slutar Lewis Hamilton i Formel 1?

Det går flera rykten kring att han inte kommer tillbaka till F1.
Att han väljer att lägga av istället för att göra en ny satsning mot den åttonde VM-titeln.
– Jag vet inte, men jag tror inte att han kommer tillbaka. Han är allt för besviken och på något sätt kan man också förstå det, säger Ecclestone till Blick.
Nästa år startar F1 med ett helt nytt reglemente. Det en av de största förändringarna i sportens historia, betydligt större än den förändring som skedde inför 2014 då Mercedes startade sin dominans under det nya motorreglementet.
– Lewis kan bara förlora 2022, påtalar den tidigare F1-chefen.
– Vem vet hur de nya bilarna påverkar startfältet och resultatlistan och med George Russell får han en ambitiös teamkollega, även om jag inte är så imponerad av honom som vissa experter är. Sedan får vi inte glömma Max Verstappen. För första gången på många år har Lewis fått en jämnbördig motståndare.

Wolff oroad

Även Mercedes stallchef Toto Wolff antydde att han kände en viss oro kring Lewis Hamiltons framtid i Formel 1 när han gav en digital presskonferens för ett par veckor sedan. Du kan läsa mer här.
– Jag hoppas verkligen att Lewis fortsätter att tävla. Han är den störste föraren i historien och det var ingen tvivel kring vem som var vinnaren. Därför hade han också förtjänat VM-titeln, sa Wolff.

Hamilton har inte heller varit aktiv på twitter efter kvalet till säsongsfinalen, men där följer han fortfarande andra konton.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Samuel Abrahamsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB