Startsida / Inlägg

Lewis Hamilton är tillbaka

av Anna Andersson

Mercedes Lewis Hamilton är tillbaka.
För första gången sedan VM-finalen 2021 har han synts till på sociala medier. Han gör det i Mercedes kläder och med en ny frisyr.

Mercedes Lewis Hamilton
Mercedes Lewis Hamilton i november 2021 (TT)

Lewis Hamilton brukar alltid uppdatera sina sociala medier väldigt regelbundet, men han har inte synts till alls under 2022. Faktum är att den tidigare världsmästaren i F1 inte har uppdaterat någonting sedan helgen i Abu Dhabi i mitten av december 2021. Det var då han förlorade VM-titeln till Max Verstappen.
Sedan dess har det ryktats om att han kanske inte kommer tillbaka till Formel 1. Teamchef Toto Wolff har uttryckt sin personliga oro.

FIA:s nya president Mohammed Ben Sulayem har försökt att kontakta honom och det har tillsatts en utredning för att se om allt gick rätt till under de avslutande varven av VM-säsongen 2021 eller inte. Resultatet väntas komma lagom till säsongsstarten den 18 mars.

Samtidigt har Lewis Hamilton har varit fortsatt tyst. Fram till nu.

Mercedes Lewis Hamilton är tillbaka

I ett videomeddelande som har postats av Mercedes på Weibo, den kinesiska plattformen för sociala medier, har Hamilton och hans nya kollega George Russell lämnat en hälsning till de fansen inför det kinesiska nyåret.
– Hej allihop, jag önskar er ett gott nytt kinesiskt nyår. Låt det nya året bära med sig all lycka och allt det som du drömmer om, säger Hamilton.
The Independent har sett inlägget som även återges i andra medier som Daily Mail och tyska RTL.

Lewis Hamilton står i en vit tröja med Mercedes logo och nysnaggat hår när han levererar sin lilla hälsning.  Det påminner mycket om hur han såg ut för ett par år sedan, innan han tagit alla sina sju VM-titlar.

Strax där efter får George Russell komma till tals.
– Hej. Jag vill önska er ett gott nytt kinesiskt nyår, säger den unge britten.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av AMG-familjen och få vara en del av världens snabbaste familj. Må gott, vi ses!

Andra nyheter

F1 inför vaccinkrav. Det skriver BBC. Alla som ska arbeta i depåområdet under en F1-helg ska vara vaccinerade, det gäller journalister, kamerateam, teammedlemmar, förare, funktionärer och andra som har tillgång till paddock. Redan i fjol var samtliga förare vaccinerade och under tävlingshelgen i Austin, USA, var det ett krav. Flera arrangörer, bland annat Australien, kommer även att kräva vaccinpass av åskådarna.

Mercedes meddelar att deras bil har klarat FIA:s krocktest, därmed dementerar de uppgifterna från motorsport.com.

I går dök det upp en lista på vad de olika arrangörerna verkligen betalar för att få lov att arrangera Formel 1. En av dem kom lindrigt undan, andra betalar hundratals miljoner varje år.

Här läser du det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB