Startsida / Inlägg

Lewis Hamiltons personliga hälsning

av Anna Andersson

Han är tillbaka.

Lewis Hamilton gör comeback på sociala medier.

Lewis Hamilton gör comeback
Hamilton är tillbaka (TT)

Brittens senaste meddelande på sina egna sociala medier lade han ut inför finalen av F1 2021. Därefter har han synts till när han dubbades till riddare hemma i England, men han besökte aldrig FIA:s gala. Han har inte heller postat någonting på sociala medier under närmare två månader, även om Mercedes i veckan lade ut en liten kort lyckönskning till sina kinesiska fans inför det kinsiska nyåret.

Men nu gör Lewis Hamilton comeback på riktigt.

Han skickar ett kort meddelande till sina fans, konkurrenter och F1-världen:

Jag har varit borta. Nu är jag tillbaka!

Lewis Hamilton gör comeback på sociala medier

Samma meddelande, på flera olika plattformar, men de skickar ett tydligt budskap och det kommer ungefär två veckor innan Mercedes ska presentera sin nya bil. Därmed lär vi kunna räkna med att han fullföljer sitt kontrakt och är tillbaka för att vinna sin åttonde VM-titel. Nu är det snart dags för att F1-fans att vakna och ladda inför 2022. Den första bilen har redan presenterats, Haas var först ut i fredags, mer om det här.

Här hittar du alla datumen som gäller för teamens presentationer och det drar igång på ordentligt redan om ett par dagar!

Korta nyheter

Sam Michael är ny chef för FIAs säkerhetskommission. Han började karriären i F1 1993, då med Lotus, och han har tidigare varit sportdirektör hos McLaren och efterträder nu Patrick Head.

Haas teamchef Günther Steiner  har förståelse för att toppteamen fortsätter att stoppa sprintracen för 2022. F1 vill införa sex sprinthelger 2022, dubbelt så många som 2021,  men toppteamen vill inte gå med på det om inte att budgettaket höjs. Läs mer.

– De försöker ju bara att göra sitt jobb. När du har pengar vad vill du då ha? Mer pengar så klart. De gör sitt jobb, det kan jag inte bli besviken på, säger Steiner enligt motorsporttotal.com.

För Haas del hade sprintloppen däremot betytt ett tillskott i kassan.

– Vi försöker att lobba från andra sidan, vissa team behöver mer pengar och för dessa är budgettaket inget problem. Jag tror att detta kommer att ordna sig.

Han påpekar att det är ett möte med F1-kommissionen inom tio dagar och räknar med att det blir en lösning.

Sebastien Loeb vann Race of Champions. Han slog Sebastian Vettel i finalen. Det var Loebs fjärde seger i ROC. Han har haft en hyffsad inledning av säsongen:

En andraplats i Rally Dakar, seger i Monte Carlos VM-rally och nu i ROC.

Han är grym på sand, på asfalt och snö. Inte illa.

Mattias Ekström var bäste svensk, han förlorade sin semi mot Loeb.

Svenska framgångar

Dino Beganovic körde hem en imponerande första seger när Formula Regional Asian Championship avgjordes i Dubai.

I mästerskapets tredje deltävling startade han från ruta åtta och klättrade upp till täten via en spektakulär omkörning på utsidan.

– Yes! Det här är ett ögonblick jag har väntat på, säger Dino Beganovic.

– Det var ett av de bästa racen jag har kört. Jag visste att jag behövde köra smart och ta hand om däcken, men samtidigt vara aggressiv och bestämd i omkörningarna. Det var otroligt skönt att det gick hem fullt ut på det här sättet och jag är väldigt glad över min första seger för säsongen. Dessutom var det en kanonhelg för hela teamet. Jag hoppas att vi kan bygga vidare på detta under de återstående racehelgerna. Grymt!

Foto: FormulaK

Svensken som stöttas av Ferrari var trea i det första racet, vann det andra där han också tog det snabbaste varvet, men hade ett tyngre tredjerace som vanns av hans teamkollega Athur Leclerc ( lillebror till Charles).

Svensken är nu fyra i mästerskapet. Formula Regional Asian Championship fortsätter nästa helg med en tredje deltävling i följd på Dubai Autodrome. Finalen äger rum i Abu Dhabi veckan därpå.

Det är kul med svenska framgångar. Förra veckan presenterade Joel Granfors sin satsning mot toppen.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB