Startsida / Inlägg

Nya McLaren är här – till F1 och IndyCar

av Anna Andersson

En ny blå färg och en högre nos. Det är två saker som sticker ut när McLaren presenterar sin MCL36 inför Formel 1 2022.

Det brittiska teamet gjorde gemensam sak med sitt team i Indycar, vilket betyder att även Felix Rosenqvist fick möjlighet att visa upp sin nya tjänstebil i år. Han kör nu andra säsongen för McLaren i den amerikanska racingserien.

Felix McLaren i IndyCar (McLaren)

– Jag är väldigt motiverad när vi går in mot 2022, aäger Felix Rosenqvist.

– Det finns definitivt en längtan efter revansch efter fjolåret och det är den bästa moroten. Vi har jobbat hårt under vintern och har många anledningar till att se fram emot den här säsongen. Teamet är under ständig utveckling, särskilt i och med integreringen av McLarens expertis. Den hjälper oss steg för steg, varje dag.

IndyCarsäsongen startar den 26-27 februari i St Petersburg, Florida. Den omfattar 17 deltävlingar, bland annat Indy 500 som också ger dubbla poäng.

McLaren MCL36 till F1 2022

MCL36 skiljer sig något från exempelvis den Aston Martin som presenterades i torsdags ( läs mer här). Båda bilarna kör med samma motor, från Mercedes, men MCL36 känns något smalare. Det finns också en lucka mellan nosen och den understra delen av frontspoilern.

Notera också att eftersom både Aston Martin och McLaren kör med motorer från Mercedes så ger det en hint om hur den nya silverpilen ser ut. Den presenetras nästa fredag. Alla datumen finns här.

Men som jag har skrivit tidigare, den bil som presenteras kommer inte att vara identisk med den som kör under testerna och inte heller med den som står på startlinjen i Bahrain den 20 mars. Så brant är utvecklingskurvan under det nya reglementet.

Positiv trend

– Jag gillade den direkt, jag gillar lysande färger, säger föraren Lando Norris som har skrivit på ett nytt kontrakt till 2025.

– Jag tycker att den nya bilen ser klassisk ut, framförallt när man kommer nära den. Förhoppningsvis är den lika snabb som den ser ut.

Han får testa den i spanska Barcelona, mellan den 23 och 25 februari 2022.

– För mig är det viktigaste att vi behåller den positiva trenden och fortsätter att göra framtsteg, säger teamchef Andreas Seidl.

– Vi har ambitiösa mål, men vi är realistiska och det finns fortfarande ett par viktiga detaljer, i vindtunneln och beträffande infrastrukturen som vi måste hantera.

Här ser du Red Bulls utmanare.

Bahrain stannar

Formel 1 har skrivit ett nytt kontrakt med Bahrain. Mästerskapet tävlar i landet fram till och med 2036. Det är i ytterligare 14 år!

I år avgörs premiären i Bahrain den 20 mars.

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB