Startsida / Inlägg

Plattan i Mattan – Sportbladet startar F1-podd

av Anna Andersson

Nu är det dags för Sportbladets F1-podd, Formel 1 podcast eller Plattan i Mattan som vi säger.

Ja visst. Vi ska inte bara skriva Formel 1 nästan varje dag. Vi ska snacka om det också. I alla fall en gång varje vecka under den här säsongen. Här är länken

Podden dyker upp i iTunes under dagen, nu kan du lyssna på Spotify  eller i webläsaren via länken ovan.

Sportbladets F1-podd,
Hamilton eller Verstappen? Nu startar säsongen 2022 (TT)

Sportbladets F1-podd, Formel 1 podcast eller Plattan i Mattan

Min kollega Filip Lindfors och jag har startat med ett första avsnitt där vi går igenom det som hänt sedan kaoset i Abu Dhabi, vi snackar regler, team och Drive to Survive. Men  betänk nu att detta bara är en del av Sportbladets F1-bevakning, F1-bloggen lever så klart och vi har ett nytt verktyg för att liverapportera från loppen och hoppas att du som följer oss ska känna dig hemma i vårt sätt att bevaka sporten. Du kan följa oss på alla tre plattformarna, eller välja den som passar dig bäst. Tanken är att Sportbladets F1-podd, livebevakningen av kval och race, samt F1-bloggen ska komplettera varandra – och du betalar med din tid och ditt engagemang. Varje besök räknas och vi blir lika glada varje gång för ditt engagemang.

Sedan får du inte glömma Motormanager, vårt F1-spel till säsongen. Det hittar du här.

I dag startar säsongen, med två träningar  och  mediaarbete. Du hittar tider och däckval här.

Här är resultatet från träning 1:

Snabba nyheter inför Bahrain Grand Prix

Förväntningarna inför helgen är stora, nya regler, nya bilar, nya däck och flera comebacker. Även om det bara är en debutant i startfältet får vi välkomna Kevin Magnussen, Alex Albon och Nico Hülkenberg tillbaka till F1.

Förhoppningsvis får vi också se tajt racing och flera team som slåss om vinster. Det många som tippar på en comeback för team som McLaren och Ferrari.

– Jag förväntar mig att McLaren och Ferrari är väldigt snabba i år, jag tror att de två stallen kommer att bli årets överrasknignar. Om du tittar på de tre senaste åren och den utveckling som McLaren har haft är det otroligt. Jag vet också att Ferrari jobbade väldigt målmedvetet med årets bil redan i fjol, säger den tidigare världsmästaren Emerson Fittipaldi till Vegasinsider.

– Mercedes och Verstappen kommer att kämpa med varandra, det är klart, men jag tror att vi får se ytterligare minst två team på samma nivå.  När det blir nya regler så jämnas skillnadena ut. Alla sitter i samma båt.

Martin Brundel, Sky, tror på Mercedes och på den sjufaldige världsmästaren.

– Han kommer att vara mer beslutsam än någonsin och ta fram armbågarna, säger Brundle till Sky.

– Som jag ser det har Mercedes det bästa förarparet och George kan utmana Lewis. Han har den känslan och mognad som krävs för att utmana om segrar.

Han tror även att Ferrari med Charles Leclerc och Carlos Sainz kan blanda sig i toppstriden.

– Som det ser ut har vi en trekamp i år.

Här hittar du min stora genomgång inför säsongen och har du missat tidigare inlägg i veckan, gå tillbaka för statistik, regler, snackisar och diskutera med likasinnade! Eller lyssna på podden. Det går lika bra

Glöm inte heller att det är IndyCar i helgen, de kör i Texas och i morgon får du höra vad de båda svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist har för tankar inför helgen.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB